Українська правда

Ліга Чемпіонів. 1/4 фіналу. Мілан - Барселона 0:0. "Россонері" вистояли на "Сан Сіро". ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 28 березня 2012, 21:05

Італійський "Мілан" вистояв під натиском "Барселони" і в першому матчі чвертьфіналу Ліги чемпіонів залишив свої ворота "сухими". Хоча, з іншого боку, забити команді Аллегрі теж не вдалося. Та в грі з "Барсою" цей результат все ж можна вважати прийнятним.

Хоча, якщо розібратися, у матчі-відповіді на "Ноу Камп" перед "Rossoneri" стоятиме завдання підвищеної складності, адже "Барса" звично дуже потужно грає перед своєю стотисячною армією вболівальників. Однак, шанси у міланців все ж залишаються, хоча по сьогоднішній грі і доведеться визнати, що вони трохи менші, ніж у каталонців.

Тому що у домашньому поєдинку "Мілан" більше оборонявся, ніж діяв у атаці. Зрозуміло, що контроль м'яча майже в кожній грі і з будь-яким суперником залишається за "Барселоною", однак тренер господарів був готовий до цього. І зробив ставку в атаці на довгі передачі у бік Ібрагімовіча, який за рахунок своїх антропометричних даних мав нав'язати захисникам боротьбу. Проте, як показала практика, ця схема не принесла жодного результату. Єдиний момент, який був у шведа, потягнув Вальдес.

Відзначимо, що з перших хвилин гри "Мілан" дуже правильно почав діяти проти "Blaugranas", намагаючись не давати володіти м'ячем і жорстко пресингувати суперника, проте після десяти хвилин рівної гри підопічні Гвардіоли все ж взяли ініціативу у свої руки.

Якщо говорити про небезпечні моменти, то тут, звісно, перевага за іспанським клубом, однак як такого стовідсоткового моменту синьо-гранатові не мали. А все тому, що як тільки "Барса" переходила на чужу половину поля, всі гравці "Мілана", за винятком Ібрагімовіча, поверталися відпрацьовувати в обороні.

На початку другого тайму Аллегрі непогано освіжив гру своєї команди, випустивши на поле молодого Ель-Шарраві, який додав активності в атакувальних діях свого клубу. Але довести справу навіть до напівомменту біля воріт Вальдеса "червоно-чорні" не спромоглися.

Натомість "Барса" видала дуже насичені останні десять хвилин, в яких небезпечно пробивав Мессі, а Тельо на добиванні зіграти завадив захисник. За гру в обороні "Мілану" можна сміливо і без заперечень поставити п'ять з полюсом. Однак, не забиваючи, у півфінал не пройдеш. Тому в наставника "Diavolo" є ще два тижні для того, щоб вигадати якийсь хід, що дозволить його клубу забити у ворота Віктора Вальдеса.

Адже у матчі-відповіді у італійців є перевага гостьового м'яча, а з такою обороною як сьогодні, забивши хоча б один гол, "россонері" цілком можуть розраховувати на успіх. Тому і Пепу Гвардіолі теж є про що подумати напередодні заключного матчу протистояння.