Головне

Ліга Європи. "Спортинг" - "Металіст" 2:1. Програли матч, але не битву

29.03.2012 23:50 1180 0
Ліга Європи. "Спортинг" - "Металіст" 2:1. Програли матч, але не битву

Харківський "Металіст" програв перший матч чвертьфіналу Ліги Європи португальському "Спортингу". Гра в Португалії завершилася перемогою "зелено-білих" з рахунком 2:1. 

Остання поразка у чемпіонаті України від "Арсеналу", здається нічому не навчила "Металіст". Знову прикрі помилки в захисті і нереалізація моментів.  "Спортинг" своєю грою не здивував, а "Металіст" не порадував. Єдине, чого "Металіст" не зрікається - це забивати на останніх хвилинах матчу. Обидві команди намагалися грати в обережний футбол, особливо це стосується першого тайму.

Маркевич у цьому матчі, як і в більшості єврокубкових зробив ставку на латиноамериканську діаспору, плюс Обрадовіч і українець Горяінов. Причому, можливо, Маркевич і правий. Аргентинці з бразильцями краще поводяться з м`ячем, у ник кращий удар та швидкість. Але чогось не вистачає. Згадав, вони грають як їм заманетьтся. Крістальдо з Тайсоном інколи загравалися і не бачили партнерів в атаці. Про захист вже згадували. Цього разу "Металіст" пропустив лише два голи, і це прогрес, якщо порівнювати з грою з "Арсеналом".

Після прострілу з флангу ізмайлов з під Обрадовіча пробив під поперечку воріт "Металіста". Це була лише 51 хвилина і 1:0. Але зрівняти рахунок "Металіст" відразу не зумів і пропустив другий гол.

На 63 хвилині Папа Гуйє заробив штрафний поблизу своїх воріт. Оформити гол Інсуа зі стандарту, який пробив сильно низом, допомогли Тайсон та Папа Гуйе, які виставлену Горяіновим стінку розвалили, і м`яч влетів у кут воріт "Металіста". Це вже 2:0.

Після пропущеного голу "Металіст" заграв більш агресивно в атаці, чому посприяв вихід на заміну Девіча та Марлоса. В українського серба було кілька моментів, як і в Марлоса з Девічем, але забив харківський клуб вже на останній хвилині гри. Після сильного удару Марлоса, Патрісіу, який до цього тягнув усе, що летіло в його ворота, відбиває м`яч перед собою собою, і перший на добивання Девіч, якого воротар "Спортинга" збиває. Вольфанг Штарк не вагається і вказує на 11 метрів. Хав`єр пробив низом і не дав Патрісіу шансів - 2:1.

Через кілька хвилин гра закінчилася, а "Металіст" забиває важливий для себе гол, оскільки у Харкові команді Маркевича може вистачити перемоги з мінімальним рахунком, хоча б 1:0. Причому, це досить реально, оскільки "Спортинг" виявився не таким вже й не прохідним, і тепер доля півфіналу Ліги Європи в ногах гравців "Металіста" і голові Мирона Маркевича.

Коментарі ()