Українська правда

КДК сьогодні розгляне справи про поле "Таврії" та інцидент Безус-Боатенг

Сергей Шемшученко — 29 березня 2012, 09:55

На черговому засіданні Дисциплінарного комітету української Прем'єр-ліги, яке відбудеться сьогодні, має бути прийняте рішення по двох резонансних справах.

Як пише "Команда", першою зних є рішення по скасованому поєдинку 21-го туру чемпіонату України між "Таврією" і "Металургом", що не відбувся через неготовність поля кримчан.

Щоб винести рішення з цього питання, досить з'ясувати, чи всі можливі заходи прийняли власники стадіону "Локомотив", наприклад, включили чи вчасно електропідігрів і накрили чи газон плівкою для захисту від атмосферних впливів. Якщо відповідь позитивна, логічно було б поєдинок все-таки провести, і бажано якомога раніше. Якщо негативний - відповідно до регламенту турніру господарям має бути зарахована технічна поразка, пише видання.

Втім, не виключено, що остаточну крапку в цій справі сьогодні не поставлять, додає воно. У сторони, незадоволеною рішенням ДК, буде можливість подати апеляцію у відповідний комітет ФФУ, а віце-президент "Таврії" Дмитро Селюк, як відомо, попереджав, що його клуб при необхідності готовий і в Лозаннський арбітраж звернутися. Так що існує теоретична можливість, що турнірна таблиця українського чемпіонату може піддатися коригування вже після його закінчення.

Друге питання, що розглядатиметься сьогодні, - епізод, що стався на 82-й хвилині матчу 22-го туру "Дніпро" - "Ворскла". ДК має визначити покарання для півзахисника дніпропетровців Боатенга, який грубо збив нападника ворсклян Янузі, а потім виявив агресію по відношенню до інших полтавським футболістам.

Нагадаємо, ганський легіонер пояснив свої дії расистським висловлюванням на його адресу з боку Безуса, хоча сам Роман ці звинувачення спростовує. Жодних підтверджень словами Боатенга не існує, але ДК все ж повинен вивчити справу, адже звинувачення достатньо серйозне, повідомляє dynamo.kiev.ua.