Українська правда

Федерація футболу Молдови звинувачується у нецільовому використанні фінансів УЄФА

Сергей Шемшученко — 29 березня 2012, 09:58

Керівництво кількох футбольних клубів Молдови виступило з обвинуваченням на адресу Федерації футболу країни у непрозорості використання та розподілу UEFA наявних фінансових коштів.

Про це йшла мова під час минулої зустрічі керівництва Федерації з представниками клубів.

"Ще наприкінці 2011 року ми звернулися до Федерації футболу з проханням надати інформацію про способи і критерії розподілу фондів UEFA (UEFA Champions League Solidarity Payments) за останні десять років, однак, до цього часу ми не отримали ніякої відповіді", - заявив на зустрічі директор футбольного клубу Zimbru Ігор Опря.

Крім цього, представники деяких клубів відзначили, що "кошти розподілялися і витрачалися без відповідної на те згоди самих клубів".

Голова футбольного клубу Gagauzia Ілля Узун, зі свого боку відзначив, що "Федерація має у своєму розпорядженні річний бюджет у 80 мільйонів леїв (близько 6,5 мільйона доларів), який дорівнює бюджету цілого району, однак, на сайті Федерації футболу так і не було опубліковано жодного докладного звіту щодо використання цих коштів".

Федерація футболу та її голова Павло Чобану спростували ці обвинувачення, вважаючи їх необгрунтованими, повідомляє ukrinform.ua.