Головне

Ліга Європи. "Металіст" - "Олімпіакос" 0:1. Такі різні тайми, такий різний результат

08.03.2012 22:18 705 0
Ліга Європи. "Металіст" - "Олімпіакос" 0:1. Такі різні тайми, такий різний результат

Думки напередодні першої гри 1/8 фіналу Ліги Європи між "Металістом" і "Олімпіакосом", що греки стануть найсерйознішим суперником харків'ян у нинішньому розіграші, мали логічне підгрунтя. "Біло-червоні" вибили з єврокубків дортмундську "Боруссію" та зіграли на рівних з лондонським "Арсеналом" і марсельським "Олімпіком".

До того ж на руку "Олі" міг зіграти і той факт, що у минулому раунді ЛЄ вони подолали казанський "Рубін". Ні, стиль гри у цих двох пострадянських команд зовсім різний, однак грекам уже доводилося грати за дуже холодної погоди буквально три тижні тому. Тому морозом взяти гостей "Металіст" навряд чи міг. Та й у самій харківській команді наразі грають теплолюбиві латиноамериканці. Зрештою, все так і сталося. Напевне, і зіграло не на руку українському клубу те, що їх уже записали у фаворити.

Приголомшити суперників, як то було у першій грі із "Зальцбургом", "жовто-синім" не вдалося. Загалом, підопічні Маркевича пішли у позиційний натиск ближче до середини тайму. Проте під час технічних атак вони дещо грішили, то пропустивши пас у розрахунку на партнера, то до останнього розігруючи м'яч перед воротами Медьєрі. Втрати все це завершували.

"Олімпіакос" у свою чергу у захисті діяв пожежно. Оборона ніяк не могла винести м'яч подалі після хороших, але неточних, прострілів. На підборі першими опинялися гравці "Металіста". Однак і самі харків'яни цим скористатися не могли - занадто багато дрібних передач, коли потрібно було бити. Таке враження, що вчора атакуючі футболісти українського клубу разом дивилися гру "Барселони". Це жарт, звичайно.

Перевага "Металіста" стала майже тотальною хвилині на 30-ій. В "Олі" почали з'являтися розриви між лініями, чим намагалися скористатися прутконогі латиноамериканці. Було кілька непоганих ударів від Фініньо та Бланко. Воротар греків у цих епізодах грав упевнено. Так і пройшла кінцівка тайму. А завершилася 45-хвилинка сутичкою між гравцями після того, як Торосідіс не по-спортивному кілька разів ударив лежачого Фініньо. Хоча і сам бразилець ногами заблокував доступ до м'яча. У підсумку по жовтій картці отримали... Гуйє та Меллберг, які прибігли захищати партнерів.

На початку другого тайму господарів було не впізнати. Підопічні Вальверде заграли набагато активніше. І вже на 5-ій хвилині Міральяш добре подав у штрафний майданчик, де помилився Торсільєрі, котрий не зміг вибити м'яч, натомість відкинув його точно на ногу Фустеру. Такого Мирон Богданович, очевидно, не очікував.

"Металіст" відразу помчався відіграватися. Через п'ять хвилин Едмар відгукнувся на навісну передачу - "шкіряний" пролетів у кількох сантиметрах над поперечиною. Згодом Вільягра надпотужним ударом перевірив на міцність Пападопулоса. У цей момент усі перевели свій погляд на лаву запасних харків'ян - коли почне переодягатися Девіч. До того ж Крістальдо на вістрі атаки виглядав дуже непереконливо.

Маркевич усе зрозумів і випустив Девіча, залишивши при цьому Крістальдо. Також пішов у гру Пшеничних, який приніс своїй команді перемогу у зустрічі з київською "Оболонню" у чемпіонаті. Опісля почалися гойдалки - команди відповідали атакою на атаку. Найреальніший момент відігратися був у Тайсона. Бразилець метрів з восьми головою примудрився промахнутися повз ворота.

Остаточною капітуляцією "Металіста" стало вилучення Едмара, який жорстко пішов у підкат проти Маніатіса, влучивши тому у гомілку. Український футболіст бразильського походження особливо і не сперечався. Маркевич у цей момент випустив Марлоса замість Крістальдо. Та і ця заміна не зіграла. Жоден зі свіжих гравців не зумів пристойно додати гостроти у нападі. Розладналася гра й у Тайсона з компанією. Тому і маємо - 0:1.

Таким чином, "Олімпіакос" узяв реванш за поразку у Харкові у розіграші Кубку УЄФА-2008/09. До речі, тоді вищезгаданий Едмар приніс своїй команді три очки. "Металіст", незважаючи на перший програш у нинішній Лізі Європи, тепер сподіватиметься на матч-відповідь. Тим більше, що на виїзді "жовто-сині" грають досить солідно.

Коментарі ()