Українська правда

Луческу: Були моменти, коли я кричав на хлопців

Сергей Шемшученко — 1 квітня 2012, 23:28

Донецький "Шахтар" провів не найкращий матч проти "Ворскли", однак на це були причини, котрі важко не визнати вагомими.

Про це після зустрічі заявив на прес-конференції тренер донеччан Мірча Луческу.

"Сьогодні команди, напевно, більше боролися з полем, ніж один з одним. Мені незрозуміло, як "Ворскла", яка є технічною командою, що грає в креативний футбол, на такому газоні взагалі грає. Їм притаманний атакуючий, комбінаційний футбол, але на подібному полі це робити, звичайно, дуже складно". - почав він.

"Що стосується матчу, ми заслужили цю перемогу, контролювали всю гру. Забили після двох хороших передач Раца. У нас були і ще моменти, але загалом, я думаю, ми сьогодні заслужили три очки", - вважає румун.

"Впливають багато факторів. У складі має бути мінімум чотири українці - у нас сьогодні було п'ятеро. Коли в складі п'ять українців, це дає можливість робити заміни в залежності від гри. Був би Шевчук - швидше за все, не грав би Селезньов. Перед кожною грою я аналізую це, в залежності від тактичних дій. Це не означає, що в суботу Шевчук не буде грати проти київського "Динамо", - пояснив він відсутність лівого оборонця.

За словами Луческу, всі думки команди були спрямовані на суботню гру з "Динамо", були моменти в матчі, які я помітив, що деякі футболісти грали так, щоб не отримати травму.

"У нас теж сьогодні відсутні Кучер і Ракицький. А сьогоднішня пара центральних захисників фактично не грала в останній час. Також були відсутні Мхітарян, Ілсіньо ... Ціла група. Але це неважливо. Важливо, як віддаються на полі ті, хто виходить в складі". - відповів він на питання про вплив відсутності дискваліфікованих лідерів полтавців.

"Може бути, з Маркоскі і Ребенком "Ворскла" грала б у більш атакуючий футбол і нам було б легше, напевно, "розкрити" цю команду, ніж при тих гравцях, які замінили одного і другого. Відчувалася відсутність Даллку, тому що з його зони, в принципі, були зроблені дві гольові передачі. Для нас відсутність того чи іншого гравця не так важлива. Ті, хто виходять на поле, повинні обов'язково повноцінно замінити відсутніх. Ті, хто не потрапив до складу, чекають на наступну гру. У нас і тренувальний процес на цьому базується", - повідомив Луческу.

"Сьогодні були моменти, коли я кричав і сварив хлопців. Перед тим як ми забили перший гол, як раз зробив зауваження Рацу. І після цього відразу ж він створив гольову передачу. На такому полі вони могли розслабитися або, припустимо, не вступати в єдиноборство. Все це в мене було під контролем", - закінчив домнул Мірча.