Українська правда

Ліга Чемпіонів. "Баварія" - "Марсель" 2:0. Перемога на класі. ВІДЕО

Сергей Шемшученко — 4 квітня 2012, 00:10

"Баварія" і вдруге легко перемогла "Марсель" та, заощадивши сили в другому таймі, вийшла у півфінал Ліги Чемпіонів. Мюнхенцям не завадили ані сильний дощ, ані напіврезервний склад, що виставив на матч Юпп Хейнкес.

"Марсель" розумів, що його єдиний шанс полягає у швидкому голі, тому не став тянути кота за хвіст і побіг вперед з перших хвилин. Те, що при цьому позаду залишалися вільні зони (Мюллер двічі виводив Крооса на удар, а той мазав), французів не лякало - помирати, так з піснею.

З таким настроєм вони створили два непоганих моменти, котрі могли змінити багато чого як не у протистоянні, то в окремо взятій грі точно. Але спочатку Ремі метрів з 10 низовим ударом поцілив у Нойєра, а потім після швидкої атаки шанс мав Айю. Тут Нойєру довелося демонструвати всю свою реакцію, али ногами відбити постріл ганця.

А вже у наступній атаці "Баварія" забила. Рібері, безумовно, найкращий футболіст цієї гри, як ніж крізь масло, пронизав захист гостей та виклав на блюдечку м'яч Олічу, перед яким були лише порожні ворота. Хорват, котрий забивати французам любить і вміє (два роки тому його хет-трик у півфіналі "Ліону" був дуже вчасним), вибачати Манданда не став.

Воротар "Марселя" не став надто засмучуватися, а видав просто шикарну гру. Кількість його сейвів у першому таймі просто вражає. Нагоди забивати втратили майже всі: Кроос, Рібері, Мюллер, навіть Тимощук, котрий провів традиційний для себе матч: непогано у відборі, так собі у креативі. Манданда стояв, а точніше стрибав стіною.

Не пощастило йому лише одного разу. "Марсель" прогавив контратаку після невдало виконаного кутового, і триходівка Рібері-Алаба-Оліч закінчилася контрольним пострілом від нападника.

"Марсель" після стартового штурму мав лише два реальних шанси забити бодай раз в чвертьфінальниї зустрічах. Але Нойєр одного разу в дуже ефектному стилі зреагував на постріл Мбіа метрів з 20, а вже у другому таймі Брандао головою не влучив в порожній кут воріт.

"Баварія" ж, гарантувавши другим голом відсутність проблем і в окремо взятій грі, відпочивала. У команди непростий графік зараз, вона має шанси перемогти в усіх трьох турнірах, де бере участь, тому звинувачувати її за це не варто. Хрестик у графі "вихід до півфіналу Ліги Чемпіонів" поставлено, на черзі справи бундесліговські, де треба наздоганяти "Боруссію".