Українська правда

Сьомін: "Тепер нам важливо зберегти характер і бойовий дух"

Сергей Шемшученко — 8 квітня 2012, 10:42

Арбітри поєдинку "Шахтар" - "Динамо" шукали найменшу можливість, щоб зупинити гру і дати футболісту киян картку.

Про це заявив головний тренер "динамівців" Юрій Сьомін.

"Наші емоції у ці хвилини зрозумілі, адже на полі відбувалася несправедливість у найвищій мірі. Причому навіть не відносно моєї команди - щодо футболу. У моєму розумінні арбітри повинні були сприяти видовищу. Судді ж, на жаль, шукали найменшу можливість, щоб зупинити гру і дати нашому футболісту картку", - сказав він.

"Що ж до того епізоду, з якого почалася вся ця плутанина, то я бачив, як Луїс Адріано вдарив Гармаша у голову ліктем. Таке часто буває у футболі, адже це - контактний вид спорту. Лікар і масажист вибігли на газон, щоб надати Гармашу допомогу, а суддя велів футболісту залишити поле. Він і залишив, помчав за бокову лінію", - додав тренер.

За словами Сьоміна, всі бачили, що масажист ще не залишив поле, тому відновлювати гру було не можна.

"Відразу сказав про це четвертому арбітрові Юрію Мосейчуку. "Розкажи головному по зв'язку", - кажу. У суддів же для цієї мети спеціальні навушники з мікрофоном. Реакції не було. Більш того, у нашу розмову втрутився другий тренер "гірників" - сутичка, яка призвела до справедливого вилучення нас обох, з цього і почалася", - пояснив фахівець.

На якість арбітражу могла вплинути зроблена напередодні Мірчею Луческу заява.

"Донецький колега, роблячи подібні заяви, заздалегідь створює напругу, яку не всякий арбітр витримає. Тепер нам важливо зберегти характер і бойовий дух до самого фінішу. Не сумніваюся, що суперники будуть націлені на "Динамо" з подвійною мотивацією. Але нам до цього не звикати", - цитує Сьоміна sport-express.ua.