Головне

"Металіст" пожалівся у ФФУ на "Дніпро" і написав про уболівальників-бойовиків

11.04.2012 18:24 359 0

Харківський "Металіст" поскаржився Федерації футболу України на організацію матчу з "Дніпром" у 26 турі чемпіонату України. 

Зокрема, харків'яни докоряють дніпропетровців в тому, що господарі поля порушили регламент змагань, не запобігли актам расизму і хуліганської поведінки уболівальників в час і після матчу, пише Медіапорт.

"Клуб-господар поля не зміг гарантувати безпеку команди ФК "Металіст" в період перебування в Дніпропетровську, про що повідомив офіцер безпеки ФК "Дніпро" Ісхаков Сергій Ільясович. У зв'язку з цим ФК "Металіст" був вимушений прибути в Дніпропетровськ лише за чотири години до початку матчу, а не на день раніше, як планувалося, попри те, що проживання команди в готелі з 08.04.2012 р. було заздалегідь сплачене клубом", - ідеться у зверненні харківського клубу у Федерацію футболу України.

У листі пишеться, що до початку матчу футбольні уболівальники скандували "нецензурні і непристойні речівки" на адресу команди. А пізніше на відеоекрані продемонстрували відео "з агресивним сюжетом, який викликає масовий  психоз й агресивну поведінку глядачів."

Окрім цього, під час матчу футбольні уболівальники кидали піротехнічні вироби (файєри, петарди, димові шашки) в штрафний майданчик і площину воріт, де знаходився воротар "Металіста" Володимир Дишленкович.

"Після закінчення матчу уболівальники ФК "Дніпро" у кількості більше 300 чоловік увірвалися в ігрову зону і намагалися прорвати кордон стюардів і співробітників міліції для здійснення хуліганських дій в секторах, де знаходилися уболівальники гостей. 

Інша група у кількості 3000 чоловік намагалася прорватися у будівлю, в якій розташовуються роздягальні футболістів, прес-центр, скай-бокси для VIP- персон, блокувала виїзд із стоянок автотранспорту, використовуючи при цьому пляшки із запальною сумішшю, різні піротехнічні вироби, била громадян і перевертала автомобілі. 

У результаті актів вандалізму, хуліганства і масових безладів команда ФК "Металіст" була вимушена більше двох годин знаходитися в роздягальні підтрибунних приміщень і не могла своєчасно залишити стадіон для від'їзду до місця дислокації клубу для підготовки до наступних матчів", - пишеться в документі.

Враховуючи вищевикладене, ФК "Металіст попросив взяти до розгляду заяву і винести рішення згідно Дисциплінарних правил ФФУ.

Коментарі ()