Головне

Наших б’ють!

13.04.2012 11:03 350 0
Наших б’ють!

У середу, 11 квітня, цього року відбулося засідання КДК РФС. Хоча ця подія відбувалася не в Україні, тим не менш, вона має пряме відношення до нашого футболу, тому що на ньому розглядався епізод зіткнення форварда національної збірної Росії Алєксандра Кержакова з голкіпером національної збірної України Андрієм Диканем.

Відразу варто повідомити, що, за словами високошановного органу під назвою КДК РФС, провини Кержакова у зіткненні не було.

У футбольному матчі відбулося зіткнення, воно виявилося достатньо жорстким, один з гравців отримав травму, яка не дозволяє йому, можливо, до кінця сезону, мати ігрову практику. Ускладнюється це тим, що гравець, який отримав травму - гравець національної збірної, яка братиме участь у фінальному турнірі чемпіонату Європи 2012 року.

Хотілося б порівняти подібну ситуацію із ситуацією, схожою на цю, але з іншими гравцями.

Ситуація №1. Алєксандр Кержаков в атакувальних діях своєї команди у дербі "Зеніта" та "Спартака" під час небезпечного моменту біля воріт суперника вирішує не відступати та йти до кінця. Все це звичайні дії форварда. У свою чергу, голкіпер Андрій Дикань також вирішує не відступати та йде до кінця, відбиваючи атаку суперника та не пропускає гол у свої ворота. Результат - Алєксандр Кержаков наніс надважку травму голкіперу Андрію Диканеві, чия участь у Євро-2012 тепер під питанням.

Рішення КДК РФС - у діях Алєксандра Кержакова не було злого умислу та порушення, зіткнення уникнути не виявлялося можливим.

Хотілося б нагадати, що гравець, котрий наніс травму - Кержаков, гравець збірної Росії, а гравець, який отримав травму та тривалий термін проводитиме у лазареті без ігрової практики - гравець збірної України.

Ситуація №2. Веллітон в атакувальних діях своєї команди у дербі ЦСКА та "Спартака" під час гострого моменту біля воріт суперника вирішує не відступати та йде до кінця, подібно Алєксандру Кержакову. Чи варто нагадувати, що саме так і діє більшість форвардів у світі? У свою чергу, голкіпер Ігор Акінфєєв, подібно Андрію Диканеві, пішов на ризиковані дії, щоб захистити свої ворота. Результатом всьому стала травма, яку Акінфєєв отримав, невдало приземлившись після зіткнення із Велітоном.

Рішення КДК РФС - у діях Веллітона був злий задум і порушення правил, зіткнення можливо було уникнути. Веллітона дискваліфіковано.

Нагадаємо, що гравець, який наніс травму - Веллітон, бразилець, за збірну своєї країни не виступає, а гравець, що отримав травму - Ігор Акінфєєв, гравець збірної Росії.

Хотілося б поставити питання всьому російському футболу. Тліє надія почути відповідь на нього хоча б від кого-небудь із чиновників РФС: чим порушення Велітона на Акінфєєві принципово відрізняється від "не порушення" Кержакова на Диканеві?

Чому у випадку, коли Акінфєєв невдало приземлився, "винуватець" був покараний, а у випадку, коли Диканю розбили вщент обличчя, нападник винним не виявився?

snfootball.net

Коментарі ()