Українська правда

Хачеріді тренується окремо від основної групи, у Юссуфа - загострення травми

Сергей Шемшученко — 12 квітня 2012, 20:23

На тренуванні "Динамо" в четвер за окремою від основної групи програмою займався захисник Євген Хачеріді.

У чому проблема, і чи зможе футболіст взяти участь у грі в суботу проти "Ворскли", розповів офіційному сайту лікар "Динамо" Леонід Миронов.

"Хачеріді в кінцівці матчу з "Шахтарем" відчув біль у задній поверхні стегна, який на наступний день посилився. Ми провели діагностику і виявили кілька функціональних блоків в попереково-крижовому відділі", - повідомив він.

"Після цього зробили превентивну протизапальну терапію і відправили до кваліфікованого мануального терапевта. Вчора, після маніпуляцій на хребті, два блоки, які затискали сідничний нерв, були прибрані, спазм грушоподібної м'язи пройшов, і Женя тепер відчуває себе набагато краще". - продовжив Миронов.

"Сьогодні вирішили дати йому легку навантаження, щоб м'язи адаптувалися до природного стану хребта. А в п'ятницю, думаю, наш захисник вже зможе тренуватися в загальній групі", - сподівається він.

Також лікар зазначив, що усі інші до матчу з "Ворсклою" готуються без обмежень, за винятком Тараса Михалика, у якого м'язове ушкодження задньої поверхні стегна. Його повернення можна чекати днів через десять.

Окрім цього він розповів про причини відсутності Юссуфа, до чого вже всі навіть встигли трохи звикнути.

"У нього весняне загострення деформуючого остеоартрозу. Це дуже давня травма, яка періодично дає про себе знати, в основному, навесні і пізньої осені", - каже Миронов.

"Айїла зараз проходить курс лікування, ми вводимо йому суглобову змазку і поступово даємо навантаження, поки не максимальні. Наприклад, вчора він працював на 50 відсотків, сьогодні - відпочинок. Надалі, думаю, все буде нормально", - закінчив він.