Українська правда

Лікар збірної України: Дикань може відновитися за місяць

Сергей Шемшученко — 12 квітня 2012, 20:42

У Німеччині Андрію Диканю імплантували пластини, які будуть скріплювати пошкоджені ділянки і після відновлення він буде грати в захисній масці.

Наскільки комфортно буде потім футболістові з пластинами розповів "Сегодня" лікар збірної України В'ячеслав Попов.

"Ці пластини зроблені з біологічно майже неактивного металу. В організмі вони можуть перебувати нескінченно довго. Наскільки я зрозумів з розмови з докторами, вони залишаться у Диканя", - повідомив він.

"Ніякого дискомфорту від них немає. Питання в іншому. Може бути алергічна реакція від боротьби організму з чужорідними тілами. Як кажуть теоретичні медичні викладки, немає такого матеріалу, на який організм не відповідав би якийсь реакцією", - продовжив він.

"Проте сучасні технології дозволяють робити такі пластини, які не відриваються. Єдине, що протипоказано людям з такими пластинами в організмі - це ядерно-магнітно резонансна рентгенографія. Такі дослідження проводяться у величезному магнітному полі і вимагають відсутності металу в організмі. Інакше наслідки можуть бути плачевними", - зазначив Попов.

За його словами, у Диканя не буде проблем при проходженні металодетекторів в аеропортах з "титаном" під шкірою.

"Викиньте з голови слово "титан". Так кажуть в просторіччі. Насправді це дуже складна композиція кераміки і металу. Металодетектори в аеропорту, природно, реагують Проте у людей з такими імплантантами є спеціальні довідки", - роз'яснив лікар збірної.

"Чотири тижні, якщо не буде ускладнень. Зараз головне для Андрія лікування - час", - відповів Попов на питання щодо термінів реабілітації Диканя.