Головне

Палкін: Суркіс має вибачатися після кожного туру

13.04.2012 14:25 833 0
Палкін: Суркіс має вибачатися після кожного туру

Матч "Шахтар" - "Динамо", що викликав величезний ажіотаж із боку преси, спричинив паніку в братів Суркісів та підконтрольних їм ЗМІ.

Таким чином сприйняв невдоволення громадськості генеральний директор ФК "Шахтар" Сергій Палкін, пише сайт клубу.

"Президент ФК "Шахтар" має вибачатися за цей матч?  Нічого більш безглуздого мені не доводилося чути. Наш президент інвестує в клуб, його інфраструктуру серйозні гроші. Провадиться велика робота, протягом багатьох років створюється команда європейського рівня. І перемоги над "Динамо" не є випадковістю, а є закономірним підсумком всієї цієї діяльності". - почав він.

"Протягом останніх п'яти років "Шахтар" стабільно обігрує киян у всіх ключових матчах – чи то є Кубок УЄФА, чемпіонат, Кубок країни. А в "Динамо" зовсім не можуть зрозуміти, що їх тотальна гегемонія в українському футболі завершилася. Сьогодні "Шахтар" сильніший і як клуб, і як команда". - наголосив він.

"Якщо трапляються суддівські помилки, то за них має вибачатися ні хто інший, як Григорій Суркіс, керівник Федерації футболу України. Тому що саме він вибудував систему, в якій можливими є недоліки в роботі арбітрів", - зазначив Палкін.

На його думку, протягом довгих років суддівський корпус обслуговував інтереси "Динамо", що призвело до нездорової атмосфери в українському футболі в цілому.

"В результаті зараз у нас мало не після кожного туру є клуби, невдоволені тими чи іншими обставинами суддівства. Тобто, по-хорошому, Суркіс має вибачатися перед українськими клубами після кожного туру. Корінь зла знаходиться все в тому ж конфлікті інтересів, про який уже чимало говорилося", - продовжив він.

"Брати Суркіси, один із яких очолює ФФУ, а другий – клуб "Динамо", створили систему під себе. Зараз же, коли вона дала збій, а "Динамо" об'єктивно втратило колишні позиції, в них вистачає нахабства звинувачувати "Шахтар" у тому, що він мало не керує діями арбітрів!", - дивується Палкін.

На його думку, ще й сьогодні ФФУ вартує інтереси "Динамо", і це  видно неозброєним оком.

"Подивіться, як себе поводить КДК Федерації футболу України. Украй вибірково! Коли було потрібно, довколо того ж Фернандіньо було піднято галас та його дискваліфікували постфактум. Але коли справа торкається гравців київського "Динамо", тут КДК зберігає горде мовчання". - каже Палкін.

"Певний час тому я писав на своїй сторінці в Facebook, що якщо КДК ФФУ не відреагує на поведінку Алієва в матчі "Шахтар" – "Динамо", то ми сміливо можемо вважати цю структуру філією київського клубу. Простіше кажучи, боїться КДК Суркіса. Випадок з Алієвим кричущий. Усі чудово бачили, що він робив: кинувся хапати за горло асистента головного тренера команди противника, хоча гравець узагалі не має права наближатися до технічної зони суперника! Алієв отримав усього лише жовту картку. КДК, треба розуміти, вважає, що за таку провину цього досить? Але ж наслідки витівки Алієва могли бути набагато страшнішими", - впевнений він.

Оскільки події відбувалися в лічених метрах від глядацьких трибун, то вчинок Алієва спровокував масові заворушення, згадує Палкін

"Зараз би ми з вами говорили про речі більш серйозні, ніж очки в турнірній таблиці. На щастя, в уболівальників витримки виявилося більше, ніж в Алієва. Власне, таке м'яке, точніше, зовсім ніяке покарання гравцю "Динамо" – тривожний симптом. Інші футболісти можуть вирішити, що можуть діяти аналогічно й абсолютно безкарно", - каже він.

"Гармаш? До епізоду з другою жовтою карткою наприкінці першого тайму він взагалі не мав би дограти. Гравець був напружений та грубий. Уже на першій хвилині він мав би отримати попередження за удар Вілліана, за фол на Шевчуку – другу. Адже потім була й ситуація з ударом по ногах Хюбшмана! Утім, суддівські рішення – це не питання клубу.

"Ми бачили істерику, яку влаштував наставник "Динамо", його нервозність передалася гравцям гостей. Усе це – показники слабкості. Вийшло так, що в "Динамо" не залишилося жодної іншої аргументації, окрім істеричних випадів", - підкреслив він.

Палкін переконаний, що для "Динамо" нормально гучними заявами відволікати громадськість від реальної суті проблеми.

"Ми ж практично ніяк не реагували на метушню, яку влаштували в інформаційній сфері наші опоненти. Але вони змусили нас робити відповідні заяви. Розумію паніку братів Суркісів, вони втрачають колишній вплив. Але має ж бути якийсь здоровий глузд у діях. Спроби перекласти на "Шахтар" гріхи "Динамо" – адміністративний вплив на суддів, грубість футболістів, шельмування противника і так далі, – смішні. Нічим схожим "Шахтар" ніколи не займався і не збирається. Це не наш шлях". - ще раз запевнив він.

"Чесно кажучи, я очікував, що Шовковський одразу вибачиться перед хлопцями за свою поведінку. Замість цього і він, і офіційні особи "Динамо" стали розповідати про заслуги Олександра перед збірною. Ніхто не сумнівається в його досягненнях. Але виходить якась збочена логіка: хто багато зіграв за збірну, той має право ображати колег? Ветеран збірної – це приклад для наслідування. Хочете сказати, що поведінка Шовковського після матчу – це зразок порядності? Потрібно в першу чергу бути пристойною людиною, а вже потім футболістом, збірником і так далі", - захистив він Ракицького.

"Дискваліфікація Юрія Сьоміна на 3 гри? Хочу знову пригадати 2006 рік. Мірчу Луческу, який кинув на поле шапку, усунули від ігор на 3 матчі. У порівнянні з цим епізодом поведінка Юрія Сьоміна тягнула на набагато суворіше покарання. Але раз КДК вирішила відсторонити тренера "Динамо" на 3 матчі, ми приймаємо та поважаємо це рішення", - резюмував Палкін.

Коментарі ()