Українська правда

Гвардіола: "Приймаємо цей виклик"

Сергей Шемшученко — 19 квітня 2012, 08:42

Після поразки в першому матчі півфіналу ЛЧ від "Челсі", перед "Барселоною" постає нове завдання - виправити результат на свою коритсь.

Про це офіційному сайту УЄФА заявив тренер каталонців Хосеп Гвардіола.

"Ми знали, що легкої прогулянки не буде. Я передбачав, що буде дуже важко створювати моменти, проте в нас частенько це виходило. Я очікував від "Челсі" більше довгих передач і навісів, але цього не було", - сказав він.

"Коли ми перетинали середину поля, суперник глибоко відходив в оборону й захищався великими силами. З цим важко впоратися. Мої вітання "Челсі". Ми більше контролювали м'яч, утім це нічого не означає. Одним лише цим контролем м'яча матчі не виграються. Лондонці перевершили нас у верховій і силовій боротьбі", - зазначив Гвардіола.

За словами тренера, він впевнений, що його гравці зроблять усе, щоб дістатися фіналу.

"Наша команда непогано зіграла, створила 24 моменти й усе одно поступилася. Що з цим поробиш? Удома треба створити на 24 шанси більше й сподіватись, що кілька з них будуть реалізовані. Нам потрібно знайти більше способів створювати загрозу", продовжив коуч.

"Мої футболісти засмучені, але я їх знаю, і вони викладуться по-максимуму, щоб дістатися фіналу. В рідних стінах треба буде проявити терпіння і бажання перемогти. "Челсі" зараз фаворит протистояння, вигравши з рахунком 1:0. Тепер наше завдання полягає в тому, що, виправити результат на свою користь. Приймаємо цей виклик", - підсумував Гвардіола.