Головне

Ліга Європи. "Металіст" - "Спортинг" 1:1. Далі без Харкова

06.04.2012 00:26 500 0
Ліга Європи. "Металіст" - "Спортинг" 1:1. Далі без Харкова

За сумою двох матчів харківський "Металіст" поступився путівкою до півфіналу Ліги Європи лісабонському "Спортингу". Після виїздної поразки з рахунком 1:2, у Харкові підопічні Мирона Маркевича розписали бліду нічию.

У Маркевича напередодні гри з "Металістом" була лише одна проблема - замінити дискваліфікованих Торсільєрі та Папа Гуйе. Але найголовнішою проблемною ланкою команди став не захист, а саме середня лінія. Пас вперед було нікому віддати, поборотися, попресингувати, також нікому. Бився у складі "Металіста" лише один гравець - Тайсон. Бразильця вистачало й на атаку і на захист. Торрес, Соса, Вільягра - це футболісти, які нічим не допомогли команді в цій грі.

Не вдалося Маркевичу вгадати із замінами. Лише вихід в другому таймі Девіч додав динаміки в атаці, та й гольова передача на рахунку серба з українським паспортом.
"Спортинг" приїхав до Києва гратиу свою гру і зіграв. Португальці краще тримали м`яч і намагалися не давати бити гравцям "Металіста" із середньої дистанції. І таких ударів по воротах Патрісісу майже не було.

У першому таймі у "Металіста" був лише один момент біля воріт гостей. Тайсон продряпався у штрафну "Спортинга", але пробив у ноги кіперу португальців. А ось "Спортинг" господарів засмутив на 44-й хвилині. У штрафній "Металіста" Обрадовича та Березовчук загубили ван Вольфсвінкель, котрий ударом головою пробив Горяінова. Тепер для Маркевича було усе зрозуміло - перемоги малою кров`ю не буде. 

"Металіст" у другому тайм мав додавати і йти ва-банк. І це майже вийшло. На 56-ій хвилині Крістальдо, який з десяти моментів забиває 1-2 рази, після зрячої скидки головою від Девіча, зрівнює рахунок. А вже через 8 хвилин "Металіст" мав добивати "Спортинг". У штрафній гостей не без допомоги Інсуа красиво падає Девіч, і суддя призначає 11-метровий. Пенальті...нереалізував Хав`єр, який пробив прямо й тупо - по центру воріт, і Патрісіу знову герой.

Здається, саме цей момент психологічно і надламав "Металіст". Навіси у штрафну, довгі передачі без адресу - це характерна гра "Металіста" у 25 останніх хвилин поєдинку. Навіть пресингувати суперника було нікому, билися Тайсон і Девіч.

Навіть замість чотирьох доданих хвилин до основного часу зіграли майже шість, але це "Металіст" не врятувало. У півфіналі турніру гратиме "Спортинг", а "Металіст" має шанс наступного єврокубкового сезону знову сробувати підкорити Лігу Європи.

Коментарі ()