Головне

Ліга Чемпіонів. "Реал" - "Баварія". Слабким місцем Моурінью стали пенальті

26.04.2012 00:59 1492 0
Ліга Чемпіонів. "Реал" - "Баварія". Слабким місцем Моурінью стали пенальті

Не написати кілька слів про двобій "Барселони" та "Челсі" було б неправильно. Адже те протистояння мало зв'язок із сьогоднішнім у кількох аспектах. По-перше, всі букмекери віддавали перевагу іспанським клубам у півфіналі Ліги Чемпіонів. Шанси "Челсі" та "Баварії" оцінювалися значно нижче. А враховуючи, що "Барселона" вилетіла, то випливало "по-друге". А саме - можливість мадридців залишити Каталонію з носом у нинішньому сезоні. Не вийшло...

До повного тріумфу Жозе Моурінью залишалося зробити чотири кроки - двічі перемогти у чемпіонаті Іспанії у чотирьох матчах, що залишилися, та здобути дві звитяги у Лізі Чемпіонів. "Барселона" була обіграна на вихідних на "Камп Ноу", тепер мадридцям треба було відіграти один м'яч на "Сантьяго Бернабеу" у протистоянні з "Баварією". Неважко здогадатися, що останнім кроком був фінал ЛЧ. Однак про це думати було зарано.

"Реал" розпочав звітний матч дуже активно. Чи не перша атака "вершкових" завершилася пенальті. Це Алаба рукою перервав політ м'яча після удару Ді Марії. Кашшаї майже не вагався у призначенні 11-метрового. Роналду був точним. А вже через вісім хвилин Кріштіану, отримавши пас від Езіла, зробив дубль. Хоча до цього епізоду можна пригадати фантастичний момент у Роббена, який з кількох метрів не зумів переправити "смугастого" у сітку після прострілу Алаби.

З кожною наступною хвилиною "Реал" відходив усе більше до власних володінь. "Баварія" долала півзахист королівського клубу, неначе грала проти одного з аутсайдерів Бундесліги. Хабі Алонсо та Хедіра ніяк не могли впоратися зі швидкими випадами мюнхенців. Хоча, якщо проглянути ігри мадридців у чемпіонаті, то нічого дивного у цьому не було. Там "Реал" грає саме так. Просто суперники дещо слабкіші, тому і виходять у підсумку рахунки на кшталт 5:2, 4:2 і тд.

Так дійшло до призначення пенальті у ворота Касільяса. Пепе притримав Гомеса, який був готовий відгукнутися на навіс Крооса. Роббен з 11 метрів пробив у кут. Ікер доторкнувся до м'яча, однак той по-зрадницьки від його рук влучив у стійку та пересік лінію воріт.

Далі, чесно кажучи, футболу як такого глядачі не побачили. Команди під завершення першого тайму почали діяти досить обережно. Відразу закралася думка, що все так і завершиться. Що і "Реал", і "Баварія" будуть чекати свого шансу. Погодьтеся, у поєдинках такого накалу та стадії розіграшу, коли тренери розуміють, що кожна помилка буде коштувати багато, ніхто ризикувати не стане. Так, власне, і сталося. Якщо у першому таймі ще за інерцією футболісти побігали, то у другому пригадати хороших комбінацій, як би не старатися, не вийде.

Мюнхенців, в принципі, можна зрозуміти. Однак, чому настільки в'яло діяв "Реал", варто запитати тільки у The Special One. Можливо, тренер мадридців сподівався, що йому у такий спосіб вдасться повторити подвиг 2010 року з "Інтером", коли у такому нефутбольному стилі йому підкорився кубок Чемпіонів. Звідси і запитання, чому він чекав до 75-ої хвилини, коли зробив першу заміну.

В основний час найреальніший момент був у Гомеса за кілька хвилин до завершення. Роббен зробив усе, аби Маріо опинився на ударній позиції. От тільки навіщо було нападнику обігрувати захисника, залишилося невідомим. У додатковий час ініціативою володів "Реал". "Баварія" відійшла у захист, і така гра виправдала надії. Мюнхенці не пропустили, тому прийшов час перевірити у кого нерви міцніші.

Післяматчева серія пенальті примусила вболівальників обох команд втратити не по одному десятку нервових клітин. Фактично можна вважати Нойєра героєм цієї серії. Проте! Касільяс також відбив два удари. І тут здали нерви у Серхіо Рамоса, який відправив м'яч на трибуни. Швайнштайгер, який був не дуже помітним під час гри, своїм шансом скористався. Саме влучна спроба Бастіана вивела "Баварію" у фінал, а "Реал" примусила плакати. І скільки б Моурінью не стояв на колінах протягом серії, його підопічні не змогли порадувати його. А все почалося з промахів Роналду та Кака...

Отже, маємо фінал ЛЧ-2012 "Баварія" - "Челсі". Фінал, на який ніхто не очікував. Сперечатися ніхто не буде, вирішальний поєдинок буде цікавим з певних точок зору. Хочеться подивитися, як "Баварія" гратиме проти англійців на власному полі (таке трапляється нечасто). Та є певні сумніви щодо цього протистояння. Достатньо подивитися, хто пропускатиме його. У "Челсі" - це Джон Террі, Рамірес, Івановіч, Рауль Мейрелеш, у "Баварії" - Алаба, Луїс Густаво, Бадштубер... Обидві команди залишилися без захисту. Тепер одне питання: як тренери вирішать ці проблеми. Дізнаємося 19 травня.

Коментарі ()