Українська правда

Ященко: "Ракицький перестав прогресувати"

Сергей Шемшученко — 25 квітня 2012, 12:57

Ключовими виконавцями нинішньої збірної України з футболу є Олег Гусєв, Євген Коноплянка й Андрій Ярмоленко.

Так вважає колишній захисник і капітан донецького "Шахтаря" Сергій Ященко, про що написав у колонці у газеті "Спорт-Экспресс в Украине".

"Чи стане П'ятов першим номером збірної через травму Олександра Шовковського? Думаю, у тренерського штабу вибору великого немає. Крім досвідченого воротаря "Динамо", травмований і Андрій Дикань. Все буде залежати від того, у якій формі П'ятов підійде до Євро-2012", - написав він.

"Коли Ярослав Ракицький тільки прийшов до "Шахтаря", на нього покладали великі надії. Але, на мій погляд, він зупинився у зростанні, переставши прогресувати", - додав Ященко.

На його думку, Олег Гусєв, Євген Коноплянка й Андрій Ярмоленко є ключовими виконавцями збірної.

"При цьому Ярмоленко цілком може зайняти місце під нападниками, а Коноплянка і Гусєв - по краях. Багатим досвідом володіють Руслан Ротань, Анатолій Тимощук і Сергій Назаренко, здатні підсилити гру національної команди", - пригадав він.

"Одноплановим нападниками, на мій погляд, є Марко Девіч та Артем Мілевський. Хоча форвард "Металіста", мабуть, більш рухливіший. Потихеньку відновлює кондиції Андрій Шевченко. Думаю, Євген Селезньов та Антон Шиндер непогано зарекомендували себе в останніх турах", - підсумував Ященко.