Українська правда

Огляд зарубіжної преси за тиждень

Сергей Шемшученко — 26 квітня 2012, 12:53

The Telegraph: РЕАЛьна драма у Мадриді

"Німці і пенальті: таке давнє, і таке знайоме. Бастіан Швайнштайгер холоднокровно забиває своє пенальті, в той час, коли більш знамениті Кріштіану Роналду і Кака своїми промахами відправляють "Баварію" у домашній фінал", - так розпочинає свою статтю кореспондент видання The Telegraph Генрі Уінтер, який перебував під час півфінального матчу у Мадриді.

Розглянувши хід всього матчу, автор дещо із сарказмом зазначає, що для Моуріньо цьогоріч ОСОБЛИВА казка у Європі закінчується, адже він не зіграє у фіналі проти своєї старої команди. Насамкінець, Уінтер дає оцінку захисним діям мюнхенців як "посередні", тому у Дідьє Дрогби, зазначає кореспондент The Telegraph, є чимало можливостей відзначитися, більше того, "Баварія" буде без Алаби, Густаво і Бадштубера.

The Daily Mail: Страждання Джона Террі, якому УЄФА відмовляє у можливості підняти кубок Ліги Чемпіонів

Англійське видання вирішило "розділити біль" капітана "Челсі", який пропускатиме фінальний матч Ліги Чемпіонів через дискваліфікацію. Автори зазначають, що всі надії Джей Ті підняти кубок над головою розбило УЄФА, яке не дозволяє дискваліфікованим гравцям приймати участь у церемонії нагородження. Террі, Рауль Мейрелеш, Рамірес, Броніслав Івановіч будуть спостерігати за дійством тільки з трибун.

Проте, дещо більше оптимізму з цього приводу у Френка Лемпарда, який говорить, що йому байдуже, хто з команди підніматиме кубок Ліги Чемпіонів, головне, що перемогла команда.

На завершення видання нагадує, що від правил УЄФА щодо дискваліфікації постраждало чимало гравців: наприклад, Рой Кін І Пол Скоулз не брали участь у церемонії нагородження фіналу Ліги Чемпіонів 1999 року.

The Independent: Виграє Європейський кубок і все ж не отримає роботи

Один із авторів видання вирішив знову повернутися до наболілої теми щодо посади менеджера "Челсі": "Тимчасово перший тренер команди знає, що наступним керівником "Челсі" цілком може бути людина, яку він переміг в епічному півфіналі - Пеп Гвардіола", - такий висновок робить Сем Уоллес, кореспондент The Independent. Експерт зазначає, що невирішеність у питанні продовження контракту з "Барселоною" збільшує шанси Романа Абрамовіча досягти успіху у запрошені Пепа на посаду менеджера "аристократів". Ситуація може прояснитися вже у суботу, на наступній пресс-конференції Гвардіоли.

Проте гравці "Челсі" практично повністю підтримують Ді Маттео. Зокрема, Френк Лемпард визнає, що атмосфера, яку італієць створив у середині команди, стала основним чинником успіхів: "Я не можу вирішувати за керівництво, але скажу, що Ді Маттео неймовірний!", - говорить Френкі.

Associated Press: Баварія б'є Реал, щоб грати в фіналі проти Челсі

"Ні в якому разі "Баварія" не збиралася пропустити велику вечірку в своєму власному будинку" – зазначає в своїй статті експерт Associated Press Пол Логозетіс.

"Коли я згадую, що ми гратимемо фінал на своїй домашній арені, то це просто зводить з розуму. А той факт, що ми пройшли майже чемпіона Іспанії, який нещодавно переміг "Барселону", означає, що ми можемо гордитися своєю грою", - похвалив свою команду тренер мюнхенської "Баварії" Юп Хейнкес

Тренер "вершкових" Жозе Моуріньо поскаржився на те, що у команди з Мадрида не було можливості відпочити в минулі вихідні, як це робила "Баварія". Адже чемпіонська гонка в Бундеслізі фактично була завершеною і мюнхенці виставляли на матч проти "Вердера" напіврезервний склад. У грі проти "Барселони" Моуріньо подібне дозволити собі не міг.

Тим не менш, Жозе визнав, що Баварія заслуговувала того, щоб пройти далі. "У цьому вся краса футболу, ніхто не знає, що станеться", - сказав португалець. "Сподіваюсь, що це буде гарний фінал", - додав він.

Marca: Кошмар на Камп Ноу

Промадридська газета Marca на своїй першій полосі розмістила цікавий заголовок: "Кошмар на Камп Ноу". Видання робить спробу розібратися в ситуації, яка склалася у каталонській команді. Висновок наступний: останніх три дні для команди Пепа Гвардіоли стали справнім кошмаром.

Як завжди, Marca воліє акцентувати увагу читачів на іспанських футболістах. Так, журналіст видання Дельфін Мелер виділяє у складі гостей нападника збірної Іспанії Фернандо Торреса. Як пише Мелер, Ель Ніньйо відправив у нокаут заклятих ворогів з Барселони. Розвиток подій в цій зустрічі стало для журналіста великим одкровенням і повною несподіванкою.

Оцінює видання і роботу суддівської бригади на чолі з турецьким арбітром Джакіром. "У цьому матчі було багато важливих рішень - видалення Террі, пенальті у ворота "Челсі", незарахований гол "Барселони". Зі своєю роботою рефері", - на думку журналіста, - "впорався відмінно, тому він заслуговує максимальної оцінки за цю зустріч".

The Sun: Європейське горе Хосе

З поблажливим і розуміючим щодо Жозе Моуріньйо заголовком вийшла в світ стаття скандального британського видання. В матеріалі автори в основному цитують висловлювання представників мадридців і мюнхенців після матчу в Мадриді.

"Я хотів би, щоб "Челсі" переміг у фіналі. Хлопці з "Челсі" були героями вчора. Я знаю, що деякі люди, які думають, що вони майстри гри, будуть критикувати "Челсі" так само, як вони критикували мій Інтер", - поділився сподіваннями на післяматчевій прес-конференції Особливий.

The Sun акцентує увагу на тому, що проти лондонців буде грати їхній колишній гравець, а тепер суперзірка Мюнхену Ар’єн Роббен. Вінгер Баварії, який грав на Стемфорд Брідж упродовж 2004-07 рр. у своєму коментарі зазначив: "Я радий за Абрамович і всіх уболівальників "Челсі", але, врешті-решт, я хочу перемогти їх ".

Express: Челсі шокує Барселону і досягає фіналу, а Джон Террі ганебно отримує червону карточку

Англійське видання Express пише, що нездійсненна місія була, все-таки, виконана. Цей результат коштував "Челсі" відразу кількох ключових гравців - Террі, Івановича і Мейрелеша, Раміреса, які у фіналі головного футбольного клубного європейського турніру допомогти своїй команді не зможуть.

Журналіст газети Тоні Бенкс нарікає на поведінку капітана лондонців Джона Террі. На думку автора, Террі зробив вчинок, який не відповідає джентльмену, яким всі звикли вважати захисника "Челсі" і збірної Англії.

Виділяє видання і автора останнього голу в матчі Фернандо Торреса. Як пише журналіст, забитим у ворота "Барселони" м'ячем іспанський форвард поставив край своїм стражданням, що тривали протягом 16 місяців. Саме на "Камп Ноу" Торрес, куплений свого часу за 50 мільйонів фунтів, сказав вирішальне слово.

Крім того, не забув журналіст нагадати про тренерську дуель. Як наголошується, Ді Маттео повністю перехитрив Гвардіолу на 96-тисячному "Камп Ноу".

На цьому наш огляд преси закінчений, до нових зустрічей на champion.com.ua!