Українська правда

Кубок України. "Волинь" - "Шахтар" 3:4. Луцька битва

Сергей Шемшученко — 27 квітня 2012, 18:22

Справжнє футбольне свято подарували "Шахтар" і "Волинь" у півфінальному поєдинку Кубка України. Матч, у якому було все - три пенальті, боротьба на кожному клаптику газону, сім забитих м'ячів і просто неймовірний шквал емоцій як на полі, так і поза його межами.

"Волинь", після пристойного футболу в минулому турі проти "Динамо", з перших хвилин нічим не поступалася своєму опонентові. Навіть після пропущеного м'яча на 23-й хвилині команда продовжувала намагатися грати у свою гру. Під завісу першого тайму арбітр призначив пенальті у ворота "Шахтаря", який реалізував Майкон. Але вже в наступній атаці одинадцятиметровий був призначений у ворота Шеліхова і на перерву команди йшли за переваги "Шахтаря" в рахунку. Але не в грі.

А от другий тайм цього матчу вийшов наддраматичним. На 58-й хвилині гри рефері призначив третій у грі і другий у ворота команди Дем'яненка удар "з точки", реалізувавши який, "гірники" вирішили, що справу зроблено. Проте іншої думку були господарі. За десять хвилин до завершення матчу "Шахтар" почав віддавати ініціативу, чекаючи фінального свистка, за що і поплатився. Лопес пробив після розіграшу штрафного, і рикошетом від захисника м'яч все ж залетів у ворота.

Трибуни стадіону неймовірно гнали свою команду вперед відчуваючи, що за такої гри ще не все втрачено. Супер момент був у Павлова, який перекинув П'ятова і глядачі вже бачили м'яч у воротах, однак Кучер майже з лінії зумів витягнути плямистого і вибити його в аут.

"Волинь" продовжувала свій наступ, але акцентувавшись на атаці, захист господарів проґавив швидких бразильців суперника, які розіграли триходівку і Коста збільшив відрив. От ту вже остаточно здалося що все, на цьому все і завершиться, але вже у доданий час Майкон, знову ж таки після рикошету, вселив надію у серце Анатолія Дем'яненка. В останню атаку свого клубу пішов навіть голкіпер "Волині" Шеліхов, але команді трохи не вистачило часу і везіння, щоб змінити хід гри на свою користь.

І хоча "Волинь" не зіграє у фіналі, але з таким зарядом на гру в наступному сезоні луцький колектив може серйозно втрутитись у боротьбу якщо не за Лігу чемпіонів, то за Лігу Європи точно. Сьогодні "Волинь" нічим не поступалася "Шахтарю", який трохи розслабився після легких прогулянок в матчах з "Ворсклою", "Зорею", "Таврією" і т.д., а у бажанні перемогти була на дві голови вище свого суперника. І сльози Ванче Шикова після фінального свистка - яскраве тому підтвердження.