Українська правда

Екс-кіпер "Шахтаря" Дегтерєв: Без Шовковського та Диканя треба кликати Коваля та Бойка

Сергей Шемшученко — 28 квітня 2012, 13:40

У випадку, якщо воротарі "Динамо" та "Спартака" Олександр Шовковський та Андрій Дикань не відновляться від травм, трійця голкіперів збірної України на Євро матиме незвичний вигляд.

Свою версію запропонував колишній воротар донецького "Шахтаря" і збірної Радянського Союзу Юрій Дегтерєв.

"1. Андрій Пятов, 27 років, "Шахтар"

На боці Андрія - досвід. Він достатньо пограв в Лізі Чемпіонів. Був першим номером збірної у відборі на Кубок світу-2010. У національній команді, напевно, будуть грати в основі від одного до трьох захисників "Шахтаря", це плюс з точки зору взаєморозуміння. Ще один: два матчі групового турніру України проведе в Донецьку, на рідному для Пятова стадіоні.

Мінус очевидний: Пятов переживає не найкращий період у кар'єрі. Тому програв конкуренцію Рибці", - почав він.

"2. Максим Коваль, 19 років, "Динамо"

Його перспективи мають визначитися після двох заключних поєдинків чемпіонату України та можливого "Золотого матчу". Якщо провалить - взагалі не поїде на Євро. Якщо зіграє класно - може навіть виграти конкуренцію у Пятова і стати першим номером команди. А поки я б його розглядав як другого", - вважає донеччанин.

"3. Денис Бойко, 24 роки, "Кривбас"

Стабільна ігрова практика, реакція і досвід матчів за молодіжну збірну. Не вистачає стабільності, але я віддав би Денису перевагу перед, скажімо, Олександром Горяїновим. Голкіпер у віці нам не потрібен. А Антон Каніболоцький з "Дніпра" програє в клубі конкуренцію чеху Яну Лаштувці", - цитує Дегтерєва gazeta.ua.