Головне

Прем'єр-ліга. Вакс і "Шахтар" перемогли "Динамо"

07.04.2012 20:03 1116 0
Прем'єр-ліга. Вакс і "Шахтар" перемогли "Динамо"

Донецький "Шахтар" продовжує боротьбу за чемпіонство. У матчі 26-го туру "гірники" здобули суперечливу перемогу над "Динамо" і за чотири тури до завершення чемпіонату разом з киянами обіймають першу сходинку.

Ще за два дні до матчу "Шахтар" реально боявся грати проти "Динамо". Луческу направо і наліво розповідав історії щодо арбітра Федерації Вакса, а підконтрольний канал президента "Шахтаря" навіть цілий сюжет присвятив скромній персоні арбітра, в якому називав його продинамівським рефері, в чиїх руках буде доля чемпіонства.

От так і сталося, як показувалося. Вакс, можна сказати, зробив вагомий внесок у майбутнє чемпіонство, але не "Динамо", а "Шахтаря", залишивши під кінець першого тайму киян вдесятьох. Так, друга картка Гармаша - заслужена, незважаючи на те, що гравець просився у рефері залишити межі поля, а перед цим на поле виходили медики, щоб надати йому допомогу. Але перше попередження явно не тягнуло на "гірчичника". Срна десь тричі використовував подібні прийоми під час гри, і навіть не отримав за це жодної картки.

Залишившись у більшості, "Шахтар" не зробив нічого надзвичайного біля воріт киян. Забивши перший гол, донеччани навіть трохи віддали ініціативу супернику, який, граючи вменшості, зусиллями Бетао та Алієва створив кілька непоганих моментів. Але гра для "Динамо" вже була програною. Скориставшись психологічним і фізичним виснаженням киян, "гірники" забили другий м'яч у ворота Шовковського.

Загалом, у цій грі було більше емоцій, аніж самого футболу, проте сьогоднішній "Шахтар" явно не був сильніший за "Динамо". Найбільше порадувало те, що в донецькому клубі, швидше за все, працює гурток артистичної майстерності, кервіником якого є Даріо Срна. Саме він, а ще Мхітарян з Ракицьким так артистично падали і хапалися за  обличчя, навіть в моментах, коли контакту саме з цією частиною тіла не було, що Станіславський, як кажуть, плакав би. Окрім цього, коли на газоні опинялися "динамівці", ті ледь не піднімали суперників.

А ще все той же Срна після матчу заявив, мовляв, сьогодні "Шахтар" показав чемпіонську гру. Ну-ну. Уявіть лише, що такий чемпіон з такою грою восени представлятиме Україну в Лізі Чемпіонів. Адже там вже не буде Вакса, який самотужки може вирішити долю поєдинку, а тому і результату теж не буде, як не було в цьому сезоні.

Коментарі ()