Українська правда

Решко: У випадку з дискваліфікацією Аделейе КДК ФФУ діяв в рамках закону

Сергей Шемшученко — 3 травня 2012, 17:42

Скарга "Таврії" на "погане" рішення КДК ФФУ у справі "Аделейе-Мкртчян" не має шансів на позитивне рішення у Лозанні.

Таким чином голова контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ Стефан Решко прокоментував рішення про дискваліфікацію нігерійця за удар в обличчя півзахисника донецького "Металурга".

"Напередодні травневих свят "транзитом" через прем'єр-лігу ми отримали листа донецького "Металурга" з проханням розглянути резонансний момент, пов'язаний з поведінкою захисника "Таврії" Аделейе в перенесеному матчі 21-го туру", - сказав він.

"Ми звернулися до комітету арбітрів ФФУ, як це передбачено процедурою, з проханням дати свій висновок. Його ми отримали в середу, оперативно у факсовому режимі, що також прописано в регламенті, провели своє засідання і відразу направили рішення всім зацікавленим сторонам", - згадує Решко.

За його словами,КДК має повноваження розглядати "гарячі" питання оперативно, що й було ним зроблено.

"Наш комітет керувався тим, що арбітр просто не помітив момент відмашки Аделейе, адже в той момент "Металург" розгортав свою атаку і рефері фізично не зміг побачити момент з переломом носа Мкртчяну. Ми не давали оцінку арбітрові. Це поширена європейська практика: комітет арбітрів виніс свій вердикт, на підставі якого КДК прийняв своє рішення і оперативно розіслав в клуби і відповідні інстанції", - вважає він.

"Ми діяли в рамках закону, тому мені дивний резонанс, який склався навколо дискваліфікації Аделейе. І для тих, хто зібрався подавати на це рішення апеляцію до Лозанни, хотів би підкреслити, що навряд чи в Швейцарії візьмуть до розгляду апеляцію - для цього потрібно, щоб термін дискваліфікації становив більше трьох ігор", - цитує Решка "Чемпионат".