Українська правда

Ярмаш: У діях "Динамо" було мало вигадки

Сергей Шемшученко — 5 травня 2012, 09:52

У київського "Динамо" проблеми з фантазією в атаці, тому не слід дивуватися, що столичний клуб так і не зміг пробити оборону "Зорі" у 29 турі.

Про це заявив офіційному сайту УПЛ екс-гравець "Динамо", а нині захисник луганчан Григорій Ярмаш.

"У той вечір не могло бути просто ні нам, ні суперникам, адже поєдинок носив вирішальне значення для обох команд. Тому не було такого результату, який влаштував би обидві команди. Нічия принесла нам збереження прописки в Прем'єр-лізі, а "Динамо" тепер залишило собі лише мінімальні шанси на продовження боротьби за "золото", - почав він.

"Ми вирішили грати від оборони, максимально відгородити від великого навантаження наших захисників і воротаря. Результат такої тактики - ми зіграли "на нуль". Інша частина плану - спробувати використовувати контратаки - не спрацювала. Але зараз турбуватися через це ми не будемо. В цілому виконали настанови тренера і зіграли добре", - вважає Григорій.

За його словами, те, що Зоря" виглядала переконливо хвилин 75, після чого занадто притиснулася до власних воріт, було однією зі складових установки на зустріч.

"Ми й самі розуміли, що сильно "сідати" на свою половину поля не можна. Адже в такому разі хтось із провідних гравців киян неодмінно проявив би свою майстерність і зумів би забити. Добре, що ми виконували таку вимогу більшу частину ігрового часу. Хіба що останні 15-20 хвилин хвилювання від можливого пропущеного гола занадто зросла, і тоді ризик ми взагалі звели до мінімуму", - згадує Ярмаш.

"Чого не вистачило гостям, щоб здобути перемогу? Якщо відповісти дуже просто, то забитих м'ячів. Якщо розвинути думку, то, на мій погляд, було мало вигадки в атакувальних діях столичної команди. Ми були готові до всього, що нам запропонував суперник. Він нас нічим не здивував, а значить, не зумів підібрати ключі до воріт Дмитра Козаченка", - закінчив футболіст.