Головне

Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Шахтар" 1:2. Харків програв, а "Шахтар" майже чемпіон

02.05.2012 20:57 620 0
Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Шахтар" 1:2. Харків програв, а "Шахтар" майже чемпіон

Донецькому "Шахтарю" залишилося зробити півроку до третього поспіль золота чемпіонату України. У матчі 29 туру "гірники" перемогли харківський "Металіст" з рахунком 1:2. Після нічиєї у грі "Зорі" та "Динамо" "золота гонка" майже завершилася.

Не багато уболівальників нині сумнівається, що в останьому турі "Шахтар" на "Донбас-Арені" не зуміє взяти три очки у грі з "Олександрією".

"Металіст", як і обіцяв дай бій "Шахтарю", так і зробив. Господарі програли, але зробили це красиво. Що стосується цього поєдинку, то більшість очікувала легкої перемоги команда Мирона Маркевича. Для того було багато нюансів.

По-перше, "Металіст" свою бронзу завоював ще два тури тому. По-друге, варто зважати на взаємну "любов" між братами Суркісами та власником "Металіста" Олесандром Ярослваським. По-третє, "Шахтар" мав мотивацію, а "Металіст" жодної, хіба що фінансова. По-четверте, господарі грали без шістьох гравців основи. Крістальдо, Вільягра були дисвакваліфіковані, Тайсона наче травмований, а Хав`єра Маркевич відпустив додому відпочити...

Тим не менш, навіть такий "Металіст" зумів попсувати нерви "Шахтарю". Обидві команди на двох могли забити з десяток м`ячів, але цю гру мало хто буде обговорювати, як і голи забиті в цьому матчі, а головна тема знову буде суддівство. Арбітр Анатолій Жабченко припустився помилок, як вплинули на результат матчу.

Після 1:0 на користь "Металіста" "Шахтар" забиває гол після порушення Степаненка на Торресу, а далі була результативна атака на ворота Дишленковича і гол. Суддя Жабченко цього не помітив.

Ще один момент - гра в другому таймі рукою ... Степаненка і суддя призначає штрафний (можливо був пенальті, повтор варто дивитися - прим. автор). Сам же Степаненко мав після цього моменту отримувати другу жовту картку і йти уболівати на трибуни. Суддя цього не зробив. Чому? Питання залишаються. Що скаже після гри Мірча Луческу? Питання залишаються.

Чи знову будуть в Донецьку кричати: "тримай злодія"? Напевно, що ні. Чемпіонство майже у шляпі, ну а судді та "Динамо" до кращих часів.

Коментарі ()