Головне

Англійців попереджають про расистські образи на Євро. Огляд зарубіжної преси за тиждень

12.05.2012 17:00 689 0
Англійців попереджають про расистські образи на Євро. Огляд зарубіжної преси за тиждень

Bookmakersrating.ru: Скільки заробив "Атлетико" на перемозі в Лізі Європи?

Автор статті вирішив підрахувати, скільки мільйонів у.о. поклав переможець Ліги Європи собі в карман, і чи співвідносна ця сума із заробітками фіналістів Ліги Чемпіонів. Числа вийшли, м’яко кажучи, цікаві. Мадридський "Атлетико" отримав за свій тріумфальний виступ 8 410000 євро, а фіналіст турніру, "Атлетик" з Більбао, трохи менше – 7 320000 євро.

Для того, щоб порівняти масштаби заробітків команд Ліги Чемпіонів і Ліги Європи, видання навело вражаючі цифри заробітків фіналістів найпрестижнішого єврокубку: мюнхенська "Баварія" ще до фінального матчу заробила 29 мільйонів євро, а лондонський "Челсі" - 26,5 мільйонів! Як кажуть, відчуйте різницю! При цьому, варто додати розміри виплат за програш (5600000 євро) і перемогу в фінальному матчі (9000000 євро)! На тлі таких цифр преміальні колективів малого європейського турніру здаються зовсім невиразними.

Sky Sport: Фани Ван Персі з "Ювентусу"

Схоже, що полювання грандів європейського футболу на Робіна Ван Персі буде на славу. От і виконавчий директор "Ювентусу" Бебе Маротта, який захоплений грою капітана "Арсеналу", вирішив зізнатися у коханні до голландця в інтерв’ю для Sky Sport.

"Ван Персі є великим гравцем. Він належить до тих виконавців, які вміють практично все, але його контракт з "Арсеналом"закінчується через рік, і тому я можу тільки висловити свою думку про його ігрові якості", - говорить Маротта виданню Sky Sport Italia.

"Я не збираюся називати наші трансферні цілі, оскільки це було б несправедливо для їх клубів і самих гравців." Проте, італієць все ж згадав про трьох гравців, яких активно сватають в "Ювентус"."Ван Персі? Ігуаїн або Суарес? Вони - три важливих гравці, але до уваги повинний бути прийнятий такий фактор, як фінансовий. Крім того, якщо Жозе Моурінью не захоче продавати Гонзало в "Ювентус", то нам буде неможливо дістати його, і ми повинні розуміти це".

Dailystar: Сер Алекс викине трохи готівки

Як інформує лондонська "Dailystar", сер Алекс Фергюсон, отримавши важкий удар від земляків з "Манчестер Сіті", не став чекати формального закінчення сезону і вже оприлюднив деякі пункти зі своєї програми змін у складі "червоних дияволів".

Пріоритетною фігурою "торгово-закупівельної кампанії" манкуніанців названий, по версії видання, центральний захисник "Барселони", чемпіон світу 2010 року Жерар Піке. З ним Фергюсон знайомий особисто - барселонець виступав якийсь час у складі "Манчестер Юнайтед" під керівництвом прославленого тренера. Кажуть, що у сера Алекса задумка повернути Жерара на Туманний Альбіон була і раніше, але її втіленню у життя перешкоджав Пеп Гвардіола.

Другим придбанням "МЮ" може стати мадридський фахівець з ненавмисного наступання на чужі руки Пепе. Два високих гравці - Пепе і Піке здатні, за задумом Фергюсона, скласти ідеальну пару центральних захисників.

Цілком можлива поява в команді і нового бомбардира - не одному ж Уейну Руні віддуватися за звітність в графі "забиті м'ячі". Скаути "МЮ" активно спостерігають за 20-річним колумбійцем з "Порту" - Джеймсом Родрігесом, універсалом, який однаково добре грає як в центрі поля, так і на флангах. Зрештою, можлива ще і поява в англійському клубі Гонсало Ігуаїна, який прагне будь-що-будь покинути мадридський "Реал". Але це, все ж, більше схоже на площину фантастики, ніж реальності.

Daily Mail: "Очікуйте на расистські образи", - попереджують гравців збірної Англії перед матчами Євро 2012

"Гравці і вболівальники збірної Англії влітку цього року знаходяться перед загрозою расової неприязні в Україні", - заявляє старший офіцер поліції з футбольних питань Англії.

Енді Холт, помічник начальника поліції Південного Йоркшира, заявив, що в Україні "не так просунулися в боротьбі з расизмом, як ми" і він боїться, що расистські образи можуть бути проблемою на Євро-2012. Однак, Холт вважає, що очікувано низька явка фанів означатиме, в цілому, що турнір повинен пройти з відносно невеликими проблемами.

Для страховки, британці відправляють на Євро 24 британських офіцерів поліції: 18 в Україну та 6 в другу країну-господарку турніру – Польщу. "Футбольне хуліганство, швидше, проблема в Україні, ніж тут. Вони не значно просунулися в боротьбі з расизмом. Ми боїмося, що расистські образи можуть бути проблемою як для гравців, так і для фанів. Крім того, в країні, де, ймовірно, що колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко катували, є побоювання з приводу відмінностей між тактикою поліції", - так оцінює стан речей в нашій країні представник поліції родоначальників футболу.

Telegraph: "Челсі" vs "Баварія" в фіналі Ліги чемпіонів УЄФА: як позбутися спекулянтів на футболі

Кореспондент "Telegraph" Девід Міллворд вирішив висловитися з приводу наболілої для багатьох фанатів тематики: справжні шанувальники футболу залишилися без квитків, завдяки корпоративній політиці УЄФА, яка віддає чималу кількість білетів для своєї "футбольної сім’ї".

"Швидкий пошук в Інтернеті показує, що на чорному ринку за квиток на фінал Ліги чемпіонів просять 1100 фунтів. Ця сума лякає, адже вона знаходиться далеко за межами досяжності для більшості вболівальників. А саме існування кібер-спекулянтів - це звинувачення проти УЄФА, яке, попри заяву про наближення гри до прихильників, ставилося до нас з презирством протягом багатьох років", - із розчаруванням констатує автор.

"Allianz Arena" вміщає 62 500 людей, кожен клуб отримає по 17 500 квитків, частина з яких піде на корпоративних спонсорів "Челсі" і "Баварії". Так що у нас залишається ще 27 500 квитків. І ось по-справжньому шокуючий факт: з них тільки 7000 потрапили на загальні продажі. Решта пішла для корпоративних спонсорів і для тих, кого УЄФА любить називати "футбольна сім'я" - членам 53 національних асоціацій, гравцям, тренерам, клубам, офіційним особам, гостям та місцевому організаційному комітету", - продовжує Девід Міллворд.

"На жаль, ця сім'я має велике число несправжніх членів, чия любов до футболу поступається бажанню заробити швидкий долар, перепродаючи квитки. І вже тривалий час УЄФА так і робить. Але є вихід з цієї проблемної ситуації: квитки повинні бути розділені між фанатами конкуруючих клубів. Зрештою, матч значить набагато більше, і вони навряд чи будуть перепродавати квитки, фактично перекривши поставки на чорний ринок", - робить свій висновок кореспондент "Telegraph".

Football-Italia: Лусіо продадуть з "Інтеру"?

Італійське видання повідомляє, що Інтер готовий вислухати пропозиції по Лусіо, незважаючи на те, що він нещодавно продовжив свій контракт з клубом до червня 2014 року. Бразильцю зараз 34 і, зважаючи на його непогану форму, припускають, що колишній гравець Баварії підійде "Парі Сен-Жермен". Клуби в Бразилії теж проявляють свою зацікавленість зірковим футболістом.

"Лусіо, який забив один гол в 33 іграх Серії А цього сезону, може бути принесений в жертву для того, щоб Андреа Раноккья отримав повноцінну ігрову практику в наступному чемпіонаті", - таке спостереження робить видання. "Італієць, який був підписаний на загальну суму майже € 20 млн, зіграв лише 12 повноцінних ігор за нерроадзуррі цього сезону. Крім того, як заміну ветерану, "Інтер" може придбати у К'єво Марко Андреоллі".

Нагадаємо, що 34-річний Лусіо виступає за "Інтер" з 2009 року і провів за клуб 93 матчі, забивши 3 голи.

На цьому наш огляд преси закінчений, до нових зустрічей на champion.com.ua!

Коментарі ()