Українська правда

Тимощук: У фіналі Ліги Чемпіонів готовий зіграти в центрі оборони, якщо знадобиться

Сергей Шемшученко — 19 травня 2012, 10:11

Півзахисник "Баварії" Анатолій Тимощук готовий у разі потреби вийти на поле у ​​фіналі Ліги Чемпіонів з "Челсі" на позиції центрального захисника.

Про це сам футболіст розповів російському виданню "Спорт-Экспресс".

"Поки розмови про місце на полі не було. Коли в нинішньому сезоні я грав центрального захисника, команда незмінно перемагала - за винятком лише зустрічі з "Майнцем". Але все одно більш комфортно почуваю себе на позиції опорного хавбека. Якщо немає вибору і потрібно зіграти в центрі оборони, то, звичайно, готовий вийти на поле і боротися", - сказав він.

"Все залежить від того, як грає команда. Якщо два крайніх гравця оборони йдуть вперед, а ззаду залишають тільки пару центральних захисників, то нападник хорошого класу, отримавши м'яч, може за нього зачепитися, почекати, поки підійде підкріплення. Тоді оборонятися буде дуже важко", - відповів він на питання про поенційне суперництво з Дрогба.

"Якщо з'являються великі вільні простори, то у нападника майже завжди є перед захисником певні переваги. Тому потрібно зіграти компактно, організовано", - закликав партнерів гравець збірної України.