Українська правда

Президент "Олександрії": Потрібно вирішити - в якому форматі клуб візьме участь в новому сезоні

Сергей Шемшученко — 19 травня 2012, 10:36

Наразі зарано говорити про зникнення з футбольної мапи Україн ПФК "Олександрія", адже рішення про майбутнє клубу поки не прийнято.

Про це заявив газеті "Команда". президент клубу з Кіровоградщини Микола ЛАвренко.

"Хто вам сказав, що ПФК "Олександрія" припинить своє існування? Футбольний клуб не може просто зникнути, щоб зовсім нічого не залишилося ... На даний момент можу сказати твердо: ми працюємо, але ясна річ, вже в іншому статусі - команди першої ліги", - почав він.

"Зараз незрозуміло, хто з гравців, які виступали за "Олександрію", залишиться в наших рядах. Практично всі нинішні виконавці прагнуть знайти варіант продовження кар'єри в клубах української Прем'єр-ліги або за кордоном", - зазначив він.

За словами Лавренка, його хвилює більше не проблема негайного повернення в Прем'єр-лігу, а питання: чи потрібен взагалі ПФК "Олександрія", і чи треба при нинішньому стані справ з розвитком футболу в місті та області, поспішати з підвищенням у класі.

"Не в образу вболівальникам буде сказано, але останнім часом вони на домашні матчі команди ходили погано. Але ж ми до кінця боролися за збереження прописки в еліті. Не повинно ж бути так, що в місті один Лавренко ходить на гру", - поскаржився він.

"Зараз мені потрібно вирішити - в якому форматі клуб візьме участь в новому сезоні. Може бути, найближчим часом знайдемо ще одного акціонера для ПФК, що дасть можливість заявити замість покинули команду футболістів інших професіоналів. В іншому варіанті ми можемо почати все з чистого аркуша - запросити в колектив багато молоді, зробити все на перспективу", - розмірковує він.

"Злиття? У нас в місті є команда "Аметист", в розпорядженні якої є хороша дитячо-юнацька школа, там багато перспективної молоді. У цього приватного клубу є свої засновники. Поки що розмови про будь злиття - всього лише чутки, не більше. Повторюся, я взяв час на роздуми. Адже мені не потрібен футбольний клуб як політичний проект. Я просто вкладаю гроші в розвиток гри, а це витратна і збиткова справа. Зараз мені необхідно зрозуміти - чи потрібна команда ще комусь, окрім мене", - резюмував Лавренко.

Як стало відомовиданню , найактивніші фанати ПФК "Олександрія" відреагували на інформацію про можливе зникнення клубу зверненням до всіх уболівальників, в якому міститься заклик врятувати команду. Шанувальники олександрійського колективу мають намір підготувати письмове звернення до керівництва та спонсорам ПФК, а також провести мітинг за збереження олександрійського футболу.