Українська правда

Палкін: Враження, що у випадку з Рибкою - показове покарання

Сергей Шемшученко — 28 травня 2012, 11:30

Занадто принципова позиція європейських футбольних органів правосуддя у випадку з дискваліфікацією Олександра Рибки є дивною.

Про це заявив генеральний директор "гірників" Сергій Палкін, пише сайт клубу.

"З приводу наших подальших дій: у нас є ще один шанс - піти до Вищого суду Швейцарії, наполягаючи на тому, про що вже говорив раніше: термін який дали Рибці, я вважаю несправедливим. За те, що він зробив, виходячи з усіх норм, які тільки можна собі уявити, два роки не дають!", - вражений функціонер.

"Інша сторона медалі полягає в тому, що цей термін може спричинити за собою те, що футболіст піде з професії. Сьогодні це, я вважаю, необдумане рішення ФІФА, Лозаннського суду, який його підтримав, обмежує можливість футболіста існувати як людина, яка займається своєю трудовою діяльністю. Бо нічим іншим займатися він не може, адже він все життя віддав тільки футболу", - каже він.

За словами Палкіна, "гірники" хотять піти до Вищого суду Швейцарії, бо там завзято відстоюють права людини, особливо права на життєдіяльність і професійну придатність.

"Звичайно, ФІФА та Лозаннський суд можуть виносити рішення, але вони не повинні доходити до того, щоб людина просто загубилася в житті і втратила дохід для існування, а дохід він отримує тільки від своєї футбольної діяльності. Що буде далі з людиною? Це дуже важливе питання", - підкреслив він.

"УЄФА хоче зробити з Рибки приклад для всіх, щоб навіть не думали наближатися до допінгів типу А, В, С. У нас склалося таке враження, що це свого роду показове покарання. Природно, що вони так вхопилися за це питання, залучили одну з найсильніших юридичних компаній, яка входить в п'ятірку кращих в Європі. Що само по собі вже дивно, зазвичай ФІФА дуже вибірково підходить до таких питань і дбайливо ставляться до грошей. Тому нам уже нічого не залишається, як іти далі. Що стосується самого Рибки, то, чи залишається він у команді, буде вирішуватися найближчим часом", - зазначив Палкін.

"Від чого це залежить? Треба переговорити з усіма, особливо з головним тренером. Шанс-то у нас є, але він, на жаль, дуже маленький. Інше питання - який ще термін займе розгляд цієї справи, адже це може затягнутися до шести місяців і більше. Зараз потрібно знайти з Рибкою певну форму взаємодії, щоб усі сторони могли себе більш-менш комфортно почувати", - закінчив він.