Українська правда

"Геліосу" відмовили в заміні арбітра на матч із запорізьким "Металургом"

Сергей Шемшученко — 29 травня 2012, 18:17

Чільні органи суддівського корпусу Україні відмовили футбольному клубу "Геліос" в проханні про заміну арбітра А. Кутакова, призначеного на матч 34-го туру чемпіонату країни "Металург" (Запоріжжя) - "Геліос".

Як пише сайт клубу, керівництво ФК "Геліос", ледь стало відомо про призначення Кутакова, тут же звернулася до куратора системи арбітражу в Україну пану Колліні з проханням про його заміну.

"У поточному чемпіонаті Кутаков вже судив два матчі за участю нашого клубу (ФК "Севастополь" - "Геліос" - 1:0, 30.07.2011, 3-й тур; "Кримтеплиця" Молодіжне - "Геліос" - 4:3, 05.11.2011, 19-й тур), і після кожного з них його дії на полі нами опротестовувалися, як непрофесійні і вплинули на результат.

Прекрасно розуміючи важливість майбутнього поєдинку, ФК "Геліос" і звернувся до Колліни з проханням замінити Кутакова на будь-якого іншого арбітра.

Кутаков, на наш погляд, вичерпав ліміт довіри до себе як арбітра, а його чесність, порядність і професіоналізм поставлені під великий сумнів. У нас були і залишаються побоювання щодо того, що в майбутньому матчі при арбітражі Кутакова можуть повторитися події, які мали місце в поєдинку 33-го туру ФК "Севастополь" - "Металург" (Запоріжжя)", - зазначає прес-служба харківської команди.