Українська правда

Напередодні старту Євро-2012 знову вимагають відставки Суркіса

Сергей Шемшученко — 29 травня 2012, 22:52


Президент ФФУ Григорій Суркіс повинен або втрутитися в скандальну ситуацію навколо матчу Першої ліги "Севастополь" - "Металург" (Запоріжжя) (2:1), або піти у відставку.

Про це в листі на адресу Суркіса написав президент "Металурга" Андрій Курганський.

Нагадаємо, що у грі "Севастополь" - "Металург" (З) вирішальний гол у цій грі забив рукою гравець кримської команди Кузнецов, а суддя цей м`яч зарахував. Тепер у Запоріжжі вимагають цю гру переграти, що суперечить регламенту змагань.

"Ми віддаємо належне Вашим дипломатичним здібностям, але звертаємося до Вашого таланту менеджера. Ми з Вами розмовляємо про різне. Ви кажете про те, що наші шанси на справедливість в очолюваній Вами громадській організації дорівнюють нулю.

А ми кажемо про те, що Ви повинні на конкретному прикладі або поламати існуючу систему, розірвавши це замкнуте коло, або піти у відставку. Тому що Ви або не управляєте віреним Вам відомством, або очолюєте цей процес, що руйнує справжній футбол.

Вектор відповідальності Ви направляєте на куратора системи арбітражу пана Колліну. Але, на мою думку, його робота в нашій країні - спритний маневр відвернути увагу на авторитетну людину, списавши на нього усі помилки системи в арбітражі, зробивши неможливим їх опротестовування. Клуби, фінансуючи систему, отримують зобов'язання, але не мають прав. Це нонсенс", - цитує Курганського офіційний сайт "Металурга".