Українська правда

Денисов: Суркіс захотів уникнути публічного фіаско

Сергей Шемшученко — 31 травня 2012, 11:37

Рішення Григорія Суркіса не боротися за посаду голови ФФУ не повинно бути несподіванкою - все до того йшло.

Про це заявив gazeta.ua директор телеканалу "Футбол" і ведучий програми "Футбольний вік-енд" Олександр Денисов.

"Як на мене, це досить очікувана новина. Все до того йшло. Треба взяти до уваги, що на минулому конгресі ФФУ, який відбувся у грудні 2010 року, більшість делегатів вимагали відставки Суркіса", - нагадує він.

"Напевне, він зрозумів, що на новому конгресі, на якому обиратимуть главу федерації, у нього не буде шансів знову здобути пост президента. Тому, щоб уникнути публічного і болісного фіаско, він зважив всі репутаційні ризики і просто-на-просто не буде балотуватися", - вважає Денисов.

"Більшість членів конгресу висловлюють президенту купу претензій стосовно того, як працює система українського футболу. Для мене ця новина має логічне пояснення," - зазначив Олександр Анатолійович.

Він відзначив, що не хоче називати кандидатури на пост глави федерації, бо це буде схоже на лобіювання чиїхось імен.

"Я думаю, це парафія членів конгресу. Я не сумніваюсь, що можна знайти професіонала, який зможе керувати футболом", - переконаний ведучий.

"По суті потрібен грамотний менеджер, який зможе керувати процесами і підвести все на необхідний рівень. Згадайте, яка у нас була чехарда з тренером збірної України перед Євро-2012. Довгий час було невідомо, хто стане наставником команди, як довго приймалася кандидатура Блохіна", - жаліється він.

"В українському футболі постійні конфлікти, практично всі президенти клубів конфліктували з главою ФФУ. Якщо згадати, то практично всі з ним сварилися. Нам необхідно жити у здоровому футбольному суспільстві. Так, що ця новина має бути хорошою для всіх", - додав директор каналу "Футбол".