Українська правда

Полтавська битва з присмаком золота, або як "Суми" чемпіонами Другої ліги стали. ФОТО

Сергей Шемшученко — 3 червня 2012, 14:17

От і закінчилась чергова полтавська битва. Звичайно цього дня втрат було менше, ніж 300 років тому, але та напруга, яка не стихала до останньої хвилини, не змогла залишити, особисто автора без позитивних емоцій. І справа не у тому, за який клуб ти вболіваєш, - це було справді свято. І це був справді поєдинок за звання абсолютного чемпіона Другої ліги.

Обидві команди знали, що вони повністю виконали своє завдання на сезон, і що, загалом, психологічно на них нічого вже не може вплинути. Але так чи інакше для полтавчан - це хороший привід взяти реванш за минулий сезон, а для сумчан - стимул показати, що ніякі труднощі й хитрощі не зможуть переломити їхню психологію та настрій на гру. Адже ще два тижні тому цей матч повинен був відбутися у Хмельницькому (на нейтральному полі), але щось сталося і "нейтральним" був обраний полтавський "Локомотив" - домашній стадіон ФК "Полтава". Але все це передісторія, тому перейдемо до гри.

Ще з перших хвилин стало зрозуміло, що команди не будуть відсиджуватися в обороні та гратимуть виключно на перемогу. Вже на 8-ій хвилині сумчани створили перший небезпечний момент, а ще через п’ять Мельник вийшов один на один, і рахунок став 0:1. Гравці "Полтави" протягом наступних 10 хвилин завдали досить велику кількість непростих ударів, однак Микола Павленко був на висоті. Залишалося небагато часу до кінця першого тайму, і темп гри почав спадати.

Друга частина почалася, майже як перша, і знову початок за "синьо-білими" гравцями, які так і жадали забити другий, і скоріш за все, переможний м’яч. Спочатку Мельник пробив вище воріт з трьох метрів, ну а потім Рябцев, вийшовши знову ж таки один на один, забив той вирішальний гол, після якого у господарів просто опустилися руки. Можливо, вони й не склали зброю завчасно, якщо б дві хвилини тому забили у пусті ворота, але коли гра не йде, то нічого тут не поробиш.

Майже відразу після фінального свистка переможці направилися до своїх фанів, яких, до речі, приїхало трохи менше сотні. Тож, вітаємо переможців і підтримуємо переможених. У цих команд ще буде час поквитатися у наступному сезоні. Чекаємо на цікавий і захоплюючий футбол у Першій лізі. А на сьогодні все.

Любіть футбол...

ПФК "Суми" - ФК "Полтава" 2:0 (1:0)

Голи: 1:0 - Мельник (14), 2:0 - Рябцев (75)

"Суми": Павленко, Бугаєв, Ятленко, Котелюх (Петрович, 66), Радіонов (Маткевич, 85), Пукась, Чахотін, Лебеденко, Богачов, Мельник (Рябцев, 71), Морозов (Рудь, 61)

"Полтава": Кучинський, Зозуля, Даценко, Полуницький (Маклаков, 21), Синегуб, Даньків (Момот, 83), Бессалов (Деревльов, 81), Обревко, Зеленевич, Сірик (Черник, 45+2), Швець (Нурідінов, 68)

Попередження: Зозуля (7), Котелюх (23), Обревко (40)