Українська правда

Кранчар: Не дозволю собі розчарувати ні Сьоміна, ні Суркіса

Сергей Шемшученко — 7 червня 2012, 15:44

Тепер уже колишній півзахисник лондонського "Тоттенхема", Ніко Кранчар дуже хоче проявити себе у складі нової команди - київського "Динамо".

Своїми очікуваннями 27-річний футболіст поділився з газетою "Спорт-Экспресс в Украине".

"Що стало вирішальним аргументом на користь киян? Наполегливість президента Ігоря Суркіса. Знаю, що в своєму клубі він хотів бачити мене ще в 2003 році, коли, будучи капітаном загребського "Динамо", я двічі грав проти української команди", - згадує він.

"Тоді, на жаль, цей трансфер не відбувся, але коли через багато років Київ знову активно включився в боротьбу за мене, а Суркіс особисто взяв під контроль хід складних переговорів, я зрозумів: ця людина слів на вітер не кидає і завжди доводить почате до кінця", - вважає хорват.

За словами Кранчара, Суркіса не збентежила навіть висока ціна, яку, не бажаючи відпускати його, запросив рік тому "Тоттенхем".

"Я вважав цю ціну завищеною, про що прямо заявив в інтерв'ю хорватській пресі. Вирішив тоді, що "Динамо" більше не проявить до мене інтересу, але виявилося, що я просто не знав Суркіса: і минулої зими, і навесні напередодні чемпіонату Європи він знову вступав у боротьбу. І вів її так завзято, що я просто зобов'язаний відплатити йому хорошою грою за київський клуб", - переконаний хавбек.

"Головний тренер "Динамо" Юрій Сьомін, наскільки я знаю, був в мені дуже зацікавлений, і я не дозволю собі розчарувати ні його, ні президента. Знаєте, мені сказали, що після чемпіонату Європи усі динамівці, на ньому виступали, отримають десять днів відпочинку, але я, пропустивши кінець минулого сезону через проблеми з коліном, так скучив за футболом, що, швидше за все, легко без відпустки обійдуся", - пообіцяв Ніко.

Він запевнив, що травма коліна його більше не турбує і в таборі хорватської збірної у Варшаві футболіст тренується без яких би то не було обмежень.

"Ви можете подумати, що я тому так захоплено говорю про свою нову команду і її президента тому, що хочу зробити приємне враження - на вас, уболівальників "Динамо" і пана Суркіса. Але мені справді не терпиться якомога швидше опинитися в самому солідному клубі Східної Європи", - додав він.

"Чемпіонство? Звичайно. Але якщо при цьому ми ще й доб'ємося непоганих результатів у Лізі Чемпіонів, ніхто, думаю, не стане заперечувати", - закінчив Кранчар.