Українська правда

Легіонери "Шахтаря" сплатили податків майже у 8 разів більше за "динамівців"

Сергей Шемшученко — 8 червня 2012, 18:09

Іноземні футболісти ФК "Шахтар" сплатили державі 82 млн грн податку на дохід фізичних осіб, а закордонні гравці ФК "Динамо" Київ – 10,7 млн грн за підсумками 2011 року.

Про це сьогодні на прес-конференції розповів директор Департаменту оподаткування фізичних осіб Державної податкової служби України В'ячеслав Бусарєв.

"Діячі культури та мистецтв подали 231 декларацію на загальну суму доходів 103 млн грн і зобов’язань до сплати 3,7 млн грн", - сказав він.

"Наприклад, один шоумен, який проживає в Києві, отримав дохід 662 тис. і заплатив податку 37 тис грн. 373 декларації подали відомі спортсмени, із них доходів, які вони отримали, – 129,5 млн, а податкові зобов’язання становлять 11 млн грн", – повідомив чиновник.

Більшою мірою, за його словами, ці доходи громадян були отримані за межами України.

"Наприклад, ФК "Динамо" (Київ), 39 спортсменів-легіонерів подали декларації на 61 млн грн доходів і заплатили 10,7 млн грн податкових зобов’язань", - розповів чиновник.

"Можу навести приклад: ФК "Шахтар", який за своїми зобов’язаннями за доходами фізичних осіб сплатив 82 млн грн", – цитує Бусарєва unn.com.ua.