Українська правда

Суркіс про об'єднання чемпіонатів Росії та України: "Є маса питань, на які немає відповідей"

Сергей Шемшученко — 26 червня 2012, 21:20

Об'єднання російського і українського чемпіонатів - дуже складний процес.

Таку думку висловив президент ФФУ Григорій Суркіс.

"Внутрішній і міжнародний календарі навряд чи залишають шанси для такого об'єднання. Крім того, воно не дуже стикується з положеннями ФІФА та УЄФА, якщо мова, звичайно, не йде про товариські турніри типу Кубка Співдружності або Гранаткіна", - сказав він.

"Будь-яке змагання повинно бути цікаво вболівальникам, і мати хоч якісь фінансові перспективи, а не створюватися для галочки чи на догоду ретро-настроям. Такі турніри будуть позбавлені всього того, за що ми любимо футбол", - впевнений Суркіс.

За словами очільника ФФУ, шлях об'єднання чемпіонатів складний як законодавчо, так й інфраструктурно

"Ініціатива Володимира Путіна, озвучена в 2004 році в Ялті, мала на меті переконати керівництво УЄФА в актуальності спільного російсько-українського чемпіонату з можливим залученням інших слов'янських країн", - продовжив Суркіс.

"Але той аналіз, який я провів, направивши результати українському президенту і прем'єр-міністру (вони потрапили, за моєю інформацією, і на стіл до Путіна), говорить про те, що шлях цей дуже складний. Як законодавчо, так і інфраструктурно. Є маса питань, на які немає відповідей", - цитує Суркіса sport-express.ru.