Українська правда

Лікар збірної України попросив німців не лізти, куди не треба

Сергей Шемшученко — 28 червня 2012, 15:56

Слова німецького експерта Фріца Зоргеля про вживання збірною України допінгу перед Євро є лише замовною статею.

Таким чином лікар збірної України Леонід Миронов прокоментував інформацію німця.

"Зоргель з Нюрнберзького інституту біомедичних і фармацевтичних досліджень абсолютно не знає, що таке спортивна фармакологія, особливо футбольна медицина. Він не знає, що таке кодекс ВАДА (Всесвітнє антидопінгове агентство). Нехай він не лізе, куди не треба. Це повна нісенітниця", - заявив Миронов.

Він підкреслив, що такі ствердження можуть спровокувати скандал, а його слова - це просто замовна стаття.

"Там, де ми були, знаходиться шикарний бальнеологічний курорт з світовим ім'ям. Природно потрібно відмитися, підтримати реноме.

Нехай професор скаже, чому отруївся лікар команди, тобто я, і лежав з температурою та інтоксикацією? Чому отруївся масажист? Він теж вживав допінг? У Олега Блохіна теж був розлад", - додав Миронов.

За його словами, напередодні турніру в рамках програми внетурнірних антидопінгових перевірок напередодні Євро-2012 в табір збірної Україні приїжджали офіцери УЄФА з допінг-контролю і взяли у 10 футболістів проби не тільки сечі, але і крові.

"І всі проби дали негативний результат. А через два дні ми приїхали в Німеччину в цей нещасливий готель", - зазначив лікар збірної, пише prosport.tsn.ua.