Головне

Товариський матч. Україна - Туреччина 0:2. За що боролись - на те й напоролись

05.06.2012 10:51 349 0
Товариський матч. Україна - Туреччина 0:2. За що боролись - на те й напоролись

У останньому спарингу напередодні Євро-2012 збірна України поступилася команді Туреччини. Після легкої прогулянки в грі з Естонією і більш менш достойної поразки від Австрії саме турки мали стати останнім екзаменатором готовності команди Блохіна. Бо турки навіть у товариській грі завжди грають тільки на перемогу. І саме з таким суперником збірній України необхідно було випробувати свої сили.

Кардинально змінивши склад у порівнянні з попередніми поєдинками Блохін дав можливість з перших хвилин зіграти донецькій зв'язці оборонців Кучер - Ракицький, на флангах діяли Бутко і Шевчук, в атаці коуч випустив Девіча і Мілевського, а зону півзахисту віддав Алієву, Ротаню, Гармашу і Коноплянці.

Що з цього вийшло? Україна, яку всі так хвалили за попередніми матчами саме в атакувальному плані майже до самого завершення першого тайму біля воріт суперника нічого не створила. Девіч більше відпрацьовував у обороні, а Мілевський запам'ятався лише карколомним падінням на бігові доріжки стадіону.

Півзахист також грав мляво, активним був лише Коноплянка, позитивне враження про себе намагався справити Ротань, Гармаш як завжди багато фолив, ну а Алієв пару разів запустив м'яч на трибуни, і після цього зник із картинки телетрансляції. В обороні теж не все було гладко, про що свідчить забитий турками на 30-й хвилині м'яч, який "привезли" троє гравців цієї ланки.

На другий тайм збірна України вийшла з Шевченком і Назаренком, а Кучера змінив Хачеріді. І вихід на поле нових гравців таки пожвавив гру, проте особливо перебіг подій на полі не змінив. Хіба що турки почали грати більш повільно, ніби у них зникло бажання продовжувати матч. Блохін зробив ще один хід, випустивши Гусєва і у збірної запрацювали фланги, проте помилка оборони при створенні штучного положення поза грою вивела відразу трьох гравців суперника на ворота П'ятова і рахунок став уже 0:2.

Після цього українці могли пропустити ще, але Алтинтопу відзначитись завадила поперечина. Українці почали нервувати, багато фолити, втрачати м'яч, і тому крім удару Селезньова і поперечини від Шевченка під завісу другого тайму глядачі більше нічого цікавого у виконанні нашої збірної не побачили.

Україна, як кажуть, у одні ворота програла цей матч, і у Блохіна крім питань щодо вибору гравців у стартовий склад поєдинку проти Швеції з'явилася ще одна проблема. Адже всі розраховували, що перемога над Туреччиною додасть впевненості команді перед стартом Євро, а тепер тренерському штабу доведеться піднімати психологічний стан команди, якщо гравці, звісно, засмутилися такою поразкою.

Коментарі ()