Українська правда

У "Кривбасі" незадоволені вимогою мати гравців, вихованих клубом

Сергей Шемшученко — 6 липня 2012, 21:45

"Звичка" набирати у склад футболістів, що перебувають на контракті в іншому клубі зіграла злий жарт із "Кривбасом" у світлі нових вимог ФПЛ.

Такий висновок можна зробити зі слів генерального директорв клубу Олександра Затулка, котрі наводить "Спорт-Экспресс в Украине".

"Якщо говорити коротко, то до нововведення ставлюся негативно. Рішення це надумано і притягнуто до регламенту за вуха. Ні українському футболу, ні окремим клубам воно нічого не дасть", - впевнений він.

"Все, що робиться штучно, користі не принесе. Я вважаю, що потрібно було залишити все, як було. Якось один чоловік сказав: якщо навіть зібрати разом дев'ять вагітних жінок, то вони все одно раніше терміну не народять", - пожартував він.

"Так і в даному випадку: подібні штучні прийоми не дозволять нашому футболу - зокрема, на дитячому та юнацькому рівні, розвиватися природним чином. Ще раз повторюся: рішення було помилковим", - підкреслив Затулко.

Нагадаємо, згідно з новими правилами в заявці команди не може бути більше 25 гравців, серед яких в обов'язковому порядку повинно знаходитися 4 власних вихованця.