Українська правда

Прем'єр-ліга. "Металіст" - "Іллічівець" 2:0. Прогнозована перемога на старті

Сергей Шемшученко — 14 липня 2012, 23:32

Завжди важливо з перемоги стартувати у новому чемпіонаті. Це, звичайно, дасть подальший поштовх до нової мети. Якщо ж ти один із фаворитів сезону загалом, то звитяга ще потрібніша. Щоб упевнитись у своїх силах і розпочати підверджувати анонсований статус. "Металісту" це у першому турі вдалося.

Хоча перемога над "Іллічівцем" викликала більше запитань. Наприклад, як Маркевич буде латати дірки в обороні. Папа Гуйє, місце якого в основі є беззаперечним, відправився на Олімпіаду, та ще й новий ліміт від ФФУ. Усе це змусило Мирона Богдановича випускати з перших хвилин 18-річного Дениса Барвінка.

Так, з "Іллічівцем" харків'яни відіграли на нуль, проте як бути далі. Як грати з "Таврією" та донецьким "Металургом" у наступних турах. А ці команди в атаку йтимуть активніше, ніж маріупольці. В останніх у сьогоднішніх зустрічі можна пригадати лише один момент, коли на 80-ій хвилині Горяїнов урятував після удару Ярошенка. Були ще постріли Кравченка у ствір воріт, з якими воротар легко впорався.

У "Металіста" ж попереду всю гру робили добре знайомі обличчя. Тайсон обігравав по кілька суперників за один ривок. Марлос непогано відіграв, створюючи небезпечні моменти біля воріт Худжамова. Ну і звичайно, Хав'єр із Сосою не давали заспокоїтися оборонцям.

Загалом, "синьо-жовті" впевнено тримали гру у своїх, так би мовити, ногах. Особливих шансів у гостей не було. Водночас, підопічні Маркевича іноді занадто красиво хотіли розіграти комбінації. Єдиним виключенням став сплеск активності "Іллічвця" в останні десять хвилин. А завершилося все дебютним голом Ребенка у футболці "Металіста", асистував котрому Соса.

Таким чином, "Металіст" бере досить легкі три очки на старті. А "Іллічівцю", який знову очолив Павлов, ще потрібно працювати та працювати. До речі, Микола Петрович не міг керувати діями своєї команди з лави запасних. Тренер досі не оформлений як "головний". Тому діями керував Іван Балан.