Українська правда

Жеребкування Ліги чемпіонів і Ліги Європи відбудеться 20-го липня

Сергей Шемшученко — 14 липня 2012, 14:34

Жеребкування третього відбірного раунду Ліги чемпіонів УЄФА-2012/13 і Ліги Європи УЄФА відбудеться у п'ятницю, 20 липня.

Команди, що беруть участь у цих єврокубках, будуть розбиті на пари під час церемонії, яка відбудеться у штаб-квартирі УЄФА в Ньоні. Початок церемонії о 13:00 і 14:30 за київським часом відповідно, пише сайт УЄФА.

Церемонії вестимуть генеральний секретар УЄФА Джанні Інфантіно та директор зі змагань Джорджо Маркетті.

У жеребкуванні третього відбірного раунду Ліги чемпіонів УЄФА беруть участь 37 команд, що йдуть Шляхом чемпіонів (три клуби, що отримали автоматичну путівку і 17 пар другого відбірного раунду), які будуть поділені на дві групи, в кожній з яких половина команд/пар буде сіяними.

Клуби Шляху призерів також діляться по кошиках. В залежності від рейтингу, опублікованого на початку сезону, чотири команди будуть сіяними, а чотири - ні.

У жеребкуванні третього відбірного раунду Ліги Європи УЄФА візьмуть участь 98 команд (18 клубів, що отримали автоматичну путівку і 40 пар другого відбірного раунду). Команди/пари будуть поділені на дві частини відповідно до коефіцієнтів у рейтингу УЄФА. Сіяні й несіяні клуби порівну розподілять по шести групах. П'ять груп складатимуться з 10 команд/пар, а в ще одній буде вісім клубів/пар.

Якщо клуб-учасник другого відбірного раунду має досить високий коефіцієнт, щоб бути сіяним на наступній стадії, то переможець пари, в якій він змагався, буде автоматично посіяний під час жеребкування третього відбірного раунду. Клуби, що представляють одну і ту ж національну асоціацію, не можуть грати один з одним. Ці положення стосуються як Ліги чемпіонів, так і Ліги Європи.