Українська правда

Прем'єр-ліга. "Арсенал" - "Динамо" 0:1. Ще одна "мінімалка" від Сьоміна та Ідейе

Сергей Шемшученко — 23 липня 2012, 00:20

"Динамо" поступово додає, поки важко сказати, чи то за рахунок виконання тренерських ідей, чи просто тому, що до команди прийшло кілька футболістів, рівень майстерності яких є досить високим за європейськими мірками. І питання зараз лише в тому, чи встигнуть кияни набрати форму до стиків у Лізі Чемпіонів з "Фейєноордом".

Юрій Сьомін презентує "зіркових" новачків поступово: у першому турі Кранчара, зараз Велозу, в наступній зустрічі, напевно, справа до Рубена дійде. І якщо Кранчару все ще треба набирати форму, хоча потенціал і хороше бачення поля вже зараз легко простежуються, то Велозу навіть після міжсезоння виглядав на голову сильніше суперників, а інколи і партнерів.

Перед цим так дебютував у команді хіба що бразилець Корреа, котрий видав феєрію у вигляді кількох матчів на старті сезону із забитими голами та передачами на них у кожній грі. Але зрештою втратив мотивацію, та й суперники призвичаїлися до нього швидко, особливо у Лізі Чемпіонів. У випадку з Велозу ми маємо справу із професіоналом, вихованим на західних цінностях, тому хочеться вірити у те, що "зірка" Мігеля сяятиме довго та щасливо.

Втім, при всій повазі до його роботи у відборі, непоганим "стандартам" та класному пасу на будь-яку відстань, не варто забувати і про інших гравців, що поступово "прокидаються" зі сплячки. Проти "Арсенала" нагадав про себе Ярмоленко, котрий зробив перший гол, був найактивнішим на полі і лише чудова гра Паньківа не дала Андрію зробити принаймні "дубль". Добре виглядав Ідейе, котрий встигав і ривок зробити, і партнеру віддати, але виходило в нього це епізодами, тому слід чекати, що Браун ще додасть, коли набере фізичні кондиції. Також цілком надійно - особливо у плані нервів - відіграла парочка Хачеріді-Гармаш.

Між тим від останнього можна було чекати зриву наприкінці першого тайму, коли у Дениса просто влетів двома ногами румун Флореску. Спроба підкату була настільки безграмотною, що Георге зрештою був змушений залишити газон не через червону, котру мав отримувати, а через зароблену травму. Втім, без "червоної" "каноніри" не обійшлися - постарався Старгородський у другому таймі. Хавбек, котрий вийшов якраз замість Флореску, отримав два "гірчичники" протягом хвилини, причому підкат, за котрий отримував другий, заслуговував і на пряму червону.

Психологічно Артема можна зрозуміти: першу жовту йому показали за симуляцію, якою суддя визнав його падіння у штрафному. Це був один з найреальніших шансів команди хоч щось змінити у грі, бо дії в атаці команді Кучука не дуже вдавалися. Інколи вдавалося дві-три хвилини перебігати суперників, а от з ударами не дуже склалося. Шахов на початку гру не влучив у кут воріт, Польовий зі штрафного та Симоненко після кутового пробивали у Коваля, от і все. Замало, як для команди, котра встигла призвичаїти до більш цікавої гри в атаці.

Тому, за великим рахунком, загальна кількість тривоги у київських фанів не змінилася: трохи побільшало в прихильників "канонірів", трохи поменшало в "динамівців". Справа лише в тому, що якщо перші можуть списати не найкращий старт сезону на силу суперників ("Шахтар" і "Динамо" - класний подарунок календаря, чи не так), то от другі зможуть відмахуватися мінімальними перемогами недовго - до ігор з "Фейєноордом". І що робити, коли щось трапиться з Ідейє, а інші не встигнуть увійти до оптимальних кондицій - поки невідомо.