Українська правда

Кучук: У нас дуже важкий старт в сезоні

Сергей Шемшученко — 5 серпня 2012, 23:30

Київський "Арсенал" міг би і краще виступити у грі з "Дніпром", але через низку обставин домігся лише нічиєї.

Про це після гри сказав тренер команди Леонід Кучук, пише сайт "Дніпра".

"Гра як гра. З сильним суперником, зі своїми тактичними заморочками. "Дніпро" - сильна команда, там сильний тренер теж, він добре розбирається, тому гра була вкрай важка. У нас дуже важкий старт у сезоні. Два дні тому ми грали в Лізі Європи. Довелося сильно змінити стартовий склад. Ви самі розумієте, було багато емоцій після гри, потім після емоцій - негативні емоції, пов'язані з Еріком Матуку", - сказав він.

"Але добре, що команда зібралася, що все вміють грати і розуміють, що відбувається на футбольному полі. Результат закономірний, нічого тут незвичайного немає. Календар? За що мені дякувати чи не дякувати ФФУ? Є жереб, він був кинутий, і нам випала вкрай нелегке завдання одночасно з Лігою Європи грати з грандами чемпіонату. Для мене як для тренера це дуже цікаво. Мені цікаво не програти тренеру з грандів. Трохи у нас не вийшло в Донецьку, можливо, з об'єктивних причин", - нагадав він.

"Але вже з наступної гри ми вирівняли ситуацію, і команда стала грати рівніше і стабільніше. Так, ми набрали лише 4 очка з 12-ти, але це 4 золотих очка ... Я не збираюся бути грушею для великих тренерів. Я дуже давно вивчаю тактику. Якщо ви помітили, на поле відбулися деякі перебудування, які були пропущені, може бути, опонентом, але вони зіграли вирішальне значення", - сказав він.

Також Кучук відповів на питання чи готова команда психологічно відігравати три м'ячі в Словенії, адже "Арсенал" дуже близький до технічної поразки.

"Набагато важче було б готуватися, якби сьогодні не було позитивного результату. Я навмисно дав восьми людям відпочивати. Уявляєте: вісім чоловік сьогодні виходять і грають як ні в чому не бувало! Навмисно я готувався до наступної гри", - зазначив фахівець.

"Ніхто не знає, який там буде результат. Але ми будемо грати на перемогу, намагатися вичавити максимальний результат. Ви хочете, щоб я сказав, що ми виграємо 10:0? Я такого не скажу. Але за результат ми будемо боротися. А потім вже за 12 очок можна відповісти: взяв їх з "Шахтарем", "Динамо" чи ні", - додав Кучук.

"Суддівство? Арбітри і повинні уважно стежити за порушеннями. Я скажу так. Коли рівень опору високий, і рівень арбітражу повинен бути високий. Буває, що розмовляємо з арбітрами емоційно. Це емоції. А арбітри люди не емоційні. Вони - караючий орган. Який може іноді так покарати, що твоя робота йде нанівець", - закінчив тренер.