Українська правда

Луческу: "Шахтар" знають у всьому світі

Сергей Шемшученко — 9 серпня 2012, 08:23

Донецький "Шахтар" має зустрічатися в товариських матчах з командами рівня "Реала" та "Барселони".

Про це після контрольного матчу з "Спартаком" сказав головний тренер "гірників" Мірча Луческу.

"Після того, як я прийшов, мабуть, було проведено більше 170 товариських матчів. Багато в чому завдяки їх трансляціям й інші країни дізнаються і починають любити "Шахтар" - окрім того, що він улюблений і тут. Нашу команду тому і знають у всьому світі.

"Шахтар" шанований не лише за рахунок чемпіонату України, але і завдяки ось таким товариським міжнародним іграм. Все, що робиться, обдумано. Команда повинна рости з кожним роком, не лише виграючи чемпіонат України. В першу чергу, потрібні, звичайно, результати в Лізі чемпіонів. Але вони можуть прийти, тільки коли ти граєш з клубами такого рівня, як і "Шахтар".

Щоб не настав час першої гри проти мадридського "Реала" або іншої команди, а ти виявився до неї не готовий. Великі європейські клуби зустрічаються тільки між собою, і уклинитися туди дуже складно.

Грають в Китаї, Америці, інших країнах. Сьогодні "Барселона" грає з "Манчестер Юнайтед", а через три дні їде у Бухарест. Сьогодні вночі, по-моєму, грає "Мілан". Якщо ми хочемо претендувати на півфінал або фінал Ліги чемпіонів - повинні зустрічатися з командами саме найвищого рівня, щоб потім не настав момент, коли ми когось з них боїмося або почуваємо себе невпевнено", - цитує тренера офіційний сайт клубу.