Головне

Боруссія М - Динамо 1:3. Ліга Чемпіонів, добрий вечір?!

21.08.2012 23:57 1533 0
Боруссія М - Динамо 1:3. Ліга Чемпіонів, добрий вечір?!

Чесно кажучи, були немалі побоювання, що "Динамо" матиме великі проблеми у першому матчі раунду плей-офф на "Боруссія-Парк". Тут накопичилися певні фактори. Починаючи з невиразної гри, і закінчуючи поразкою у Полтаві напередодні, у шостому турі чемпіонату України.

Букмекери більше вірили у загальний успіх киян, при цьому віддавали перевагу німцям у першій грі. Підопічних Люсьєна Фавра такий розподіл цілком влаштовував, адже вони виглядали темною конячкою. "Біло-сині" ж кожного року грають у єврокубках, мають чималий досвід. Це було першим фактором у шальки терезів команди Юрія Сьоміна.

По-друге, у "Динамо" вже було вісім офіційних матчів, два з яких у кваліфікації Ліги Чемпіонів. "Боруссія" ж відіграла один поєдинок, котрий можна назвати, швидше, напівофіційним. При всій повазі до "Алеманії", команда, яка опустилася у третій за силою дивізіон, навряд може створити конкуренцію четвертій команді країни. Хоча і тоді у Гладбаха виникли певні проблеми - забили вони на 70-ій і 90-ій хвилині.

По-третє, "Боруссія" втратила Марко Ройса. Атакуючий півзахисник за три сезони у Менхегладбасі провів 97 зустрічей і забив 36 м'ячів. Тому і недивно, що лідер півзахисту змінив одну "Боруссію" на іншу - дортмундську. Тобто перейшов у розташування чемпіона країни. До того ж пішов ще один стовп півоборони Роман Нойштедтер, якого, нагадаємо, свого часу сватали у збірну України, адже народився у Дніпропетровську.

Власне, передматчеве хвилювання виявилося не простим. "Боруссія" досить активно почала. Господарі часто били з далекої вістані. Проте, загалом, ці намагання від початку і до завершення ігрового часу були безрезультатними. Єдиний виняток - момент на 13-ій хвилині. Рінг отримав довгий пас з глибини, прибрав Даніло Сілву та поцілив у ближній кут.

Після взяття воріт німецький клуб відійшов у захист. І ось тут, очевидно, і не вистачило того досвіду, про який говорили напередодні. Другий удар у ствір воріт тер Штегера виявився переломним. Михалика не помітили під час подачі з кутового, і Тарас з далекої відстані зрівняв рахунок. А вже через вісім хвилин Ярмоленко скористався пасом Гармаша після помилки у центрі.

Так несподівано "Динамо" вийшло вперед, отримавши можливість грати повністю у свою гру. Від "Боруссії" очікували ж більшого. Однак новачка Ліги Чемпіонів вистачило лише десь на півтайму, половину першого тайму. У другій частині поєдинку Гладбах виглядав навіть погірше, ніж "Ворскла" у суботу. Хоча, звичайно, порівнювати ці зустрічі і не потрібно.

По персоналіям. Тайво наразі грає невпевнено, ледь не привіз автогол у першій половині. Даніло Сілва провинився у першому голі. Взагалі, весь захист виглядав доволі непереконливо, тому добре, що не отримали більше у стартові хвилини поєдинку. Півзахист діяв непогано. У другому таймі підсіли, та Сьоміну вдалися заміни у вигляді Вукоєвіча та Раффаеля. Ярмоленко свій шанс використав. Без голу пішов Ідейє, тому, напевне, і не радів так автоголові де Йонга.

От і маємо у підсумку доволі комфортну перевагу "Динамо" перед грою у відповідь. Так, якість гри ще бажає кращого. Однак чомусь хочеться зазначити такий момент. Експерти зараз кажуть, що нинішній футбол багато у чому залежить від стандартів. Маємо два голи після стандартів. Плюс гольове завершення помилки суперника. І це факт. Далі кожен нехай думає як хоче, або як вважає за доцільне.

Ми ж констатуємо перемогу "біло-синіх", яка фактично гарантує путівку у такий омріяний і майже забутий груповий етап Ліги Чемпіонів. Про розслабленість, швидше за все, говорити не треба. Просто варто довести почате до завершення. А там форму "Динамо" вже перевірять кращі команди Європи. Тоді і будуть висновки.

Коментарі ()