Головне

Ліга Європи. Стиковий раунд. "Дніпро" - "Слован" 4:2. Щасливе число "Слована"

30.08.2012 21:01 1076 0
Ліга Європи. Стиковий раунд. "Дніпро" - "Слован" 4:2. Щасливе число "Слована"

Колись це мало нарешті статися. Після довгих семи років поразок та розчарувань, після мільйонних трансферних промахів, після тренерських відставок, колись вони все ж мали це зробити. Сьогодні дніпропетровський "Дніпро" з сьомої спроби здолав кваліфікацію і вийшов до групи Ліги Європи.

У домашній зустрічі помилки першого матчу "Дніпро" не повторив. На очах 27 тисяч місцевої публіки господарі одразу взялися за справу, без нервів і пов’язаного з ним браку притиснувши чехів до їх воріт. І гол, який так потрібен був для того, аби видихнути й остаточно заволодіти ініціативою в протистоянні, не забарився: Коноплянка протягнув м’яча ледь не через півполя, увірвався до штрафного майданчика і там був збитий Незмаром. Пенальті, призначений португальським арбітром, Олександр Алієв реалізував впевнено, і так само впевнено продовжив вести свою гру "Дніпро".

Чергове полегшення українські вболівальники відчули й тоді, коли Незмар заробив другий гірчичник – ситуація, схожа до моменту з пенальті, але цього разу захисник збив Зозулю за межами штрафного. Опинившись у меншості, "Слован" зовсім відмовився від атакувальних дій на у першій половині зустрічі – до кінця тайму, як і в перші хвилини після перерви, перевага "Дніпра" була тотальною, та дива творив у воротах гостей Бічік.

Але сам воротар і став винуватцем другого голу у ворота чеської команди: відбивши дальній удар по своїх воротах, він завалив у штрафному Калініча, який саме йшов на добивання – Алієв робить "пенальтійний" дубль.

Проблеми "Дніпра" традиційно почалися після години гри – не лукавив Хуанде Рамос, коли бідкався, що через коротку лаву запасних команді не вистачає сил на повний матч. Перша ж атака, яку пропустила оборона господарів, завершилася голом, і після цього "Слован" пішов уперед. Коли за двадцять хвилин до кінця чехи зрівняли рахунок, це вже виглядало знущанням: невже якесь прокляття робить в принципі неможливою вихід "Дніпра" до групи? На підтвердження цієї гіпотези – удар Алієва в стійку.

На щастя, панічні настрої "дніпряни" швидко усунули. З новими силами пішли господарі в атаку, вивели на воротаря Коноплянку, і Євген відновив перевагу українців в рахунку. Ну а від валідолу останніх хвилин врятував гол Калініча, який знову поставив перед чехами завдання забивати два м’ячі – втретє з ним "Слован" уже не впорався.

Що ж, далі буде важче. Ще належить Рамосові розібратися, як нарешті змусити команду не розбазарювати переможний результат. Ввести в склад людей, яких підпишуть перед самим трансферним дедлайном. Але це все буде потім. Сьогодні – свято. "Дніпро" зробив це. Нарешті.

Коментарі ()