Головне

"Металіст" і "Карпати" програли справу в Лозанні - ЗМІ

28.08.2012 12:37 759 0
"Металіст" і "Карпати" програли справу в Лозанні - ЗМІ

Чутки про можливу невдачу, що спіткала Металіст і Карпати на спортивному арбітражному суді в Лозанні можуть виявитися правдою.

Як стало відомо журналісту EURO.com.ua від джерела близького до футбольного клубу "Металіст", українські команди програли справу, яка розглядалася в Лозанні досить довгий час.

Нагадаємо, що мова йде про нібито договірний матч, який команди "Металіст" і "Карпати" провели ще в 2008-му році. Тепер же клубам загрожує зняття по 9 очок, а також грошовий штраф. Крім цього "Металіст" втратить одну з шести завойованих "бронз".

Чутки щодо програної справи ходять давно, через що нібито футболісти "Металіста" провели вельми невдалі ігри з "Металургом" (Запоріжжя), "Металургом" (Донецьк) і "Арсеналом" (Київ). Як говорить футбольний аналітик Володимир Миленко, тренерський штаб нічого не міг вдіяти з гравцями, так як ті просто не хотіли грати.

Тепер очевидно, що футболісти зібралися, і будуть робити основну ставку на Лігу Європи, а не на чемпіонат, як до цього, адже якщо у харківського клубу віднімуть 9 очок, то "Металісту" буде досить важко поборотися не те що за місце в Лізі Чемпіонів, але і за бронзові медалі. "Карпатам" ж буде набагато складніше втриматися у Прем'єр-лізі України.

Під питанням знаходиться довічне відсторонення від будь-якої діяльності у футболі екс-гравця "Карпат" Сергія Лащенкова і дискваліфікації заступника генерального директора "Металіста" Євгена Краснікова на невизначений термін.

Також невідома і доля гендиректора львівського клубу Ігоря Дедишина разом з футболістами "Карпат", які брали участь у тій грі, нагадаємо, що вони всі повинні були отримати дискваліфікацію на три роки.

Відзначимо, що слухання арбітражного суду Лозанни у справі цього договірного матчу відбудеться з 14 по 16 вересня, саме в ці терміни стане відомо офіційне рішення з цього скандалу.

Коментарі ()