Українська правда

Ігор Суркіс: Треба покращувати гру, щоб без валідолу і корвалолу грати

Сергей Шемшученко — 30 серпня 2012, 00:48

Київське "Динамо" занадто вже нервово відіграло вирішальний матч плей-офф проти "Боруссії", але результат є результат.

Такі змішані враження залишив поєдинок з німцями у президента столичного клубу Ігоря Суркіса, котрий виступив у ефірі каналу "2+2".

"Ми мали перевагу, було дуже важко, я розумів, що "Боруссія" - команда серйозна, хоча забий Браун...", - почав він.

"Треба покращувати гру, щоб без валідолу і корвалолу іграти більш сміливо при своїх вболівальниках. Але так буває у футболі, вітаю фанів з виходом далі", - сказав Ігор Михайлович.

За його словами, два сезони, котрі "Динамо" не могло потрапити до Ліги Чемпіонів, завдало шкоди не лише грошам ("це другорядне"), а й репутації клубу і психології гравців, бо саме в матчах Ліги Чемпіонів вони можуть набути необхідну впевненість.

"Ліга Європи - хороший турнір, але, як показала практика, там граєш і думаєш, що все тобі по зубах. Щоправда, минула осінь довела, що це не так. Ця ж осінь повинна бути вдалою, згадую 99-й, коли на останніх хвилинах пройшли "Спарту". Гра забувається, результат - ні, факт є факт, ми пройшли в Лігу", - радів Суркіс.

"Трансферна компанія вже завершилася хотілося б щоб новачки набрали кондиції. 17-го числа до першого туру Ліги Чемпіонів треба, щоб всі були в нормальних ігрових кондиціях. Враховуючи графік, тиск на команду все ж наклався", - перераховував він ще одну причину не дуже якісного футболу команди.

"І повірте: всі гравці тримали в голові гру з "Шахтарем". Вибачаюся, що не порадували яскравою грою, зате порадували результатом. Чи буду у Донецьку - не знаю, полечу на жеребкування Ліги, а там буде видно. "Гірники" будуть більш свіжими, але в нас достатньо футболістів, і якщо зможемо освіжити склад, то дамо бій", - сказав наостанок Суркіс-молодший.