Українська правда

Луческу: До 20-ї хвилини рахунок міг бути 4:0

Сергей Шемшученко — 2 вересня 2012, 22:29

Результат поєдинку восьмого туру чемпіонату України з футболу, де "Шахтар" переміг київське "Динамо", є закономірним.

Про це після зустрічі заявив тренер "гірників" Мірча Луческу.

"Заслужена перемога, якщо взяти до уваги, що за перші 20 хвилин рахунок взагалі міг бути 4:0. А перший удар у площину наших воріт був у кінці першого тайму. У другому таймі вони стали грати агресивніше, на перший план вийшла їх фізична підготовка", - почав румун.

"Використовували в деяких епізодах нашу розслабленість, ми діяли в єдиноборствах не так жорстко, як повинні були. Але в цілому "Динамо" все одно нічого не створило за цей період, а ми створювали моменти. Ще раз повторю - заслужена перемога, а рахунок відповідає тому, що було на полі", - переконував ЗМІ тренер.

За словами Луческу, Ракицький знає, коли йти у вільну зону, знаючи, що його зону підстрахує хтось інший, бо це все моделюється.

"Якби ми не дозволяли захисникам йти в атаку, то Кучер не забив би сьогодні два голи. Коли наші захисники приходять в штрафний майданчик суперника, ті з ними, напевно, менш уважно грають. Тому вони і забивають. Якщо є можливість піти в контратаку, вони це роблять, створюючи сюрприз і чисельну перевагу", - зазначив Луческу.

"Кучер сказав, що у нього велике напруження в задньому м'язі стегна і він боявся, що порве його. Тому я не став ризикувати. Думаю, йому потрібно, як мінімум, три дні на відновлення", - цитує його terrikon.com.