Українська правда

Представник "Нордшелланда": Ми не граємо у теніс

Сергей Шемшученко — 3 вересня 2012, 19:35

Донецькому "Шахтареві" не варто ставитися зверхньо до суперників по Лізі Чемпіонів попри нерозкрученість "Норлшелланда".

Про це прес-службі "гірників" заявив тренер першої команди данців Флеммінг Педерсен, який відвідав матч донеччан із "Динамо".

"Група цілковито виправдовує назву турніру – Ліга чемпіонів. "Шахтар" – чемпіон України. "Ювентус" – переможець Серії А. "Челсі" взагалі володар Кубка Чемпіонів. І "Нордшелланд" – чемпіон Данії. Це реально група Ліги Чемпіонів", - зазначив він.

"Ми потрапили до компанії топ-колективів. "Ювентус" та "Челсі" – дві відмінні команди, які вміють і знають, як перемагати, вигравати турніри. Може бути, вони не завжди демонструють найкращий футбол, але вони в курсі, що таке смак перемог. "Шахтар" ми непогано знаємо, оскільки двічі з ними зустрічалися – в Ла Манзі та на Copa del Sol. У першому випадку ми зіграли внічию 2:2, а на "Кубку Сонця" поступилися 1:3", - згадав данець.

Педерсен наголосив, що хоч і не може сказати, що клуб знає "Шахтар" досконально, але данцям відомо чимало про команду в цілому та її головного тренера.

"Я підкреслю: у нашої команди немає єдиного лідера, однієї індивідуальності. Ми виглядаємо добре виключно як команда в цілому. Сучасний "Нордшелланд" заснувався 2003 року! Це був новий клуб із дуже скромним бюджетом, але ми розвивалися, приділяли увагу зростанню футболістів, а тепер можемо показати себе Європі! І ми сподіваємося, що люди зможуть сказати: "Ага, це ж "Нордшелланд", вони вміють грати у футбол", - натякнув він.

"Нашою метою є продовжити виступи в Лізі Європи. І якщо ми будемо третіми в групі – це буде великим сюрпризом для всіх. Але, зрозуміло, нашою глобальною метою є набрати максимум можливих очок. Ліга Чемпіонів – велике свято для нас. Для нас основне – це володіння м'ячем. Скажімо так: "Нордшелланд" – це не просто команда, яка грає в теніс. Розумієте, про що я? Ми не граємо в теніс!", - ще раз повторив тренер.

Педерсен розповів, що "Нордшелланд" намагається діяти так, як грають у Європі і через це деякі в Скандинавії називають команду "скандинавська "Барселона".