Українська правда

На "Олімпійському" затопило VIP-зону та роздягальні футболістів

Сергей Шемшученко — 4 вересня 2012, 16:16

Найвеличніша споруда Євро-2012 - Олімпіський стадіон - виявилася дірявою: на спортивній арені, на яку витратили 4,5 мільярди гривень, протікає гідроізоляція.

Найбільше дісталося VIP-зоні, виявилося, що керівництво стадіону справді недогледіло, повідомляє ТСН.

Одразу ж після відкриття арени тут почало заливати ложу для високих гостей, прохід для команд та роздягальню футболістів. У приміщеннях розлилося болото, а стіни та стеля "тішать" око неприємним жовтим кольором.

Як повідомив виконувач обов'язків директора "Олімпійського" Андрій Герц, у халатності винен генпідрядник - державна компанія "Київміськбуд".

"Олімпійський" вже позивався до "Київміськбуду" через суд, бо останні відмовлялись переробляти гідроізоляцію власним коштом. Але потім підписали мирову угоду. І будівельники приступили до роботи.

За інформацією ТСН, ремонт щойно зведеного стадіону провадять державним коштом. Хоча в "Олімпійському" наполягають, що переробляють гідроізоляцію за гроші УЄФА.

Також крім підтоплень внутрішніх приміщень, страждає і фасад стадіону. Тут на очах у екскурсантів відколупують цілі гранітні плити.

Як пояснили робітники, вони перероблюють фасад через недоліки у будівництві.

Тим часом у Мінінфраструктури наполягають, що до стадіону після закінчення Єврочемпіонату стосунку вже не мають. А Національне агентство з проведення Євро-2012 Кабмін минулого тижня зовсім ліквідував, пише Проспорт.